Foto: F64

Kriminālprocesā par kukuļošanu saistībā ar Ventspils Mūzikas vidusskolas būvniecību aizdomās turētajām četrām Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) amatpersonām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, portāls "Delfi" uzzināja IDB.

Tostarp VUGD amatpersonām piemērots aizliegums ieņemt amatu. Savukārt SIA "VPM Latvija" darbiniekiem apcietinājums aizstāts ar drošības naudu, kā arī piemēroti citi papildu drošības līdzekļi.

IDB informē, ka kriminālprocesā par kukuļošanu saistībā ar Ventspils Mūzikas vidusskolas būvniecību sešām personām piemērots aizdomās turētās personas statuss. PS "Merks-Ostas celtnieks" darbiniekam piemērots statuss – persona, pret kuru uzsākts kriminālprocess.

Jau ziņots, ka aizdomās par kukuļošanu saistībā ar Ventspils Mūzikas vidusskolas būvprojekta ugunsdrošības pārbaudi un atzinuma par tā atbilstību ugunsdrošības prasībām izsniegšanu IDB aizturēja septiņas personas.

Aizdomās par kukuļa pieņemšanu birojs aizturēja četras VUGD Kurzemes reģiona brigādes amatpersonas. Viens no četriem aizturētajiem ugunsdzēsējiem bija brigādes komandiera vietnieks dienesta jautājumos Romāns Andrijauskas, bet otrs - komandiera vietnieks ugunsdrošības uzraudzības jautājumos Mursals Kerimovs.

Savukārt par iespējamu kukuļdošanu, lai panāktu labvēlīga lēmuma pieņemšanu no VUGD amatpersonu puses, skatot jautājumu par būvobjekta atbilstības novērtēšanu ugunsdrošības prasībām, aizturēts būvuzņēmuma PS "Merks-Ostas celtnieks" pārstāvis, un SIA "VPM Latvija" īpašnieks un darbinieks.

IDB iepriekš arī informēja, ka sākumā divām personām tika piemērots apcietinājums ar iespēju to aizstāt ar drošības naudu.

Savukārt VUGD iepriekš portālam "Delfi" norādīja, ka tas ierosinājis disciplinārlietas pret četrām dienesta amatpersonām, un konkrētās amatpersonas atstādinātas no dienesta pienākumu pildīšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!