Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesa apcietinājusi par kukuļņemšanu aizturēto Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētās prokuratūras prokuroru Staņislavu Nazarovu. Apcietinājums Nazarovam piemērots uz diviem mēnešiem, informēja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Staškeviča.
KNAB ceturtdienas vakarā kukuļa saņemšanas brīdī aizturēja Nazarovu, kurš kādas krimināllietas ietvaros pieprasījis 50 000 ASV dolāru (29 300 latu) kukuli un līdz aizturēšanas brīdim jau bija saņēmis daļu no pieprasītās naudas. Nazarovs uz izmeklēšanas laiku atstādināts no amata.

KNAB priekšnieka vietnieks Valdis Pumpurs neprecizēja, kādas krimināllietas ietvaros kukulis pieprasīts, bet norādīja, ka tā ir viena no "skaļajām" lietām, kas līdz tiesai vēl nav nonākusi.

Nazarovs izmeklēja vairākas "skaļās lietas", tostarp arī spirta rūpnieka Daiņa Peimaņa slepkavības lietu un Privatizācijas aģentūras darbinieces Ilonas Skadiņas krimināllietu. Viņš bija prokurors arī uzņēmēja Māra Millera slepkavības mēģinājuma krimināllietā.

Pumpurs norādīja, ka viņa rīcībā nav faktu par to, ka Nazarovs būtu pieprasījis kukuļus vēl kādas citas lietas ietvaros. Ziņas par prokuroram doto kukuli KNAB saņēmis kā operatīvo informāciju, norādīja Pumpurs.

Ierosināta krimināllieta par 10 000 ASV dolāru (5860 latu) kukuļa saņemšanu no prokurora lietvedībā esošā krimināllietā aizdomās turamas personas. Par šo nodarījumu krimināllikums paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, bet par tādām pašām darbībām, ja tās izdarītas atkārtoti vai lielā apjomā, vai ja kukulis ir pieprasīts, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu.

Kukuļa nodošanas brīdī aizturēts arī 1946.gadā dzimušais starpnieks, kuram piemērots drošības līdzeklis policijas uzraudzība. Pret aizturēto starpnieku ierosināta krimināllieta par starpniecību kukuļošanā. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz sešiem gadiem, bet, ja šādas darbības veiktas atkārtoti vai ja tās izdarījusi valsts amatpersona, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!