Policija noskaidrojusi, ka universālveikalā "Centrs" ievietotie spridzekļi, kuri paņēma viena cilvēka dzīvību un vairāk nekā 30 savainoja, bijuši ielikti maisiņos un nodoti bagāžas glabātavā.
Par to trešdien žurnālistiem pēc Saeimas Nacionālās drošības komisijas sēdes pavēstīja Valsts policijas priekšnieks Juris Rekšņa.

Policija noskaidrojusi, kuros tieši plauktos spridzekļi novietoti somu glabātavā. Vaicāts, vai izdevies videomateriālos redzēt personas, kuras nodevušas maisiņus ar spirdzekļiem, Rekšņa atzina, kad "tad jau viss būtu vienkārši".

Viņš arī informēja, ka ar veikala novērošanas kamerām nofilmētais materiāls nav pietiekoši kvalitatīvs, savukārt Latvijas Televīzijas uzreiz pēc sprādziena filmētais bijis ļoti kvalitatīvs un sniedzis daudz informācijas. Rekšņa apliecināja, ka izmeklēšanas versijas joprojām ir līdzšinējās, lai gan "dažas paplašinās, bet dažas sašaurinās".

Viņš arī pavēstīja, ka ir nopratināti abi liecinieki, kas ārstējas Norvēģijā. Izmeklēšanā noskaidrots, ka spridzeklis bijis paštaisīts, kurā bijis iemontēts elektroniskais mehānisms, kas neizslēdz iespēju, ka spridzeklis iedarbināts ar tālvadības pulti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!