Foto: Кадр из видео

Pirms aptuveni diviem gadiem notikušais ugunsgrēks informāciju tehnoloģiju (IT) uzņēmuma SIA "Mikrotīkls" noliktavā Rīgā, Maskavas ielā, bijis saistīts ar vērienīgu laupīšanu, piektdien ziņo Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma".

Piektdien, 29. maijā, Ārvalstu investoru padomes organizētajā diskusijā par Latvijas atkopšanos no Covid-19 krīzes "Mikrotīkla" valdes priekšsēdētājs Džons Tallijs atklājis, ka uzņēmuma noliktava pirms ugunsgrēka ir aplaupīta.

Jau ziņots, ka pirms aptuveni divām nedēļām apjomīga zādzība notikusi arī no IT uzņēmuma "Elko grupa" noliktavas, kas atrodas lidostas parka teritorijā.

Pēc zādzības "Elko grupa" paudusi, ka līdzīgas, bet mazāka mēroga zādzības piedzīvojuši arī citi tirgus dalībnieki, un aicināja iedzīvotājus neiegādāties, iespējams, zagtus datorus, procesorus, video un atmiņas kartes, skaidro LTV. "Mikrotīkla" vadītāja Tallija teiktais liecina, ka viņš šo gadījumu saista ar pirms diviem gadiem veikto laupīšanu "Mikrotīkla" noliktavā.

Diskusijā piedalījies arī Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), kurš Tallija paustās bažas apstiprinājis. "Es apzinos šo tikko minēto problēmu. Vakar man par to bija saruna, un esmu cerīgi noskaņots, ka policija tiks uz pēdām, jo acīmredzami notiekošais ir labi organizēts, nevis gadījuma rakstura. Tā ir sistēmiska problēma, kas, es ceru, drīz paliks pagātnē," paudis Kariņš.

Valsts policija LTV apstiprināja, ka abos gadījumos notiek izmeklēšana, bet neatklāja, vai tie ir saistīti.

"Delfi" 2018. gada 20. augustā ziņoja, ka Rīgā, Maskavas ielā, vienā no datortīklu aprīkojuma ražošanas uzņēmuma "Mikrotīkls" noliktavām izcēlies ugunsgrēks.

Savukārt saistībā ar apjomīgo zādzību no uzņēmuma "Elko grupa" noliktavas portāls "Delfi" iepriekš vēstīja, ka kriminālprocess sākts Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Olaines iecirknī pēc Krimināllikuma 175. panta 3. daļas par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot telpā, vai ja tā izdarīta no glabātavas. Vienlaikus likumsargi neizslēdz iespējamību, ka kriminālprocess vēl var tikt pārkvalificēts.

Patlaban kriminālprocesā policija ieguvusi videonovērošanas kameru ierakstus un aktīvi strādā, lai noskaidrotu iespējamos vainīgos, iepriekš norādīja likumsargi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!