Latvijas izmeklētāji, izmeklējot sprādzienus universālveikalā "Centrs", pēc vairāku valstu izteiktajiem palīdzības piedāvājumiem sadarbojas ar četrām ārvalstīm.
Līdz šim pieņemti četru valstu - Zviedrijas, ASV, Vācijas un Francijas piedāvājumi. Taču, ja būs nepieciešams, notiks sadarbība ar vēl kādu valsti, sacīja Drošības policijas priekšnieks Jānis Reiniks.

Viņš pastāstīja, ka uzreiz pēc sprādziena Latvijai palīdzību piedāvājušas vēl vairākas valstis - Norvēģija, Somija un citas, taču to palīdzība nav pieņemta. Lai arī netiek atklāti sadarbības veidi, zināms, ka no ASV saņemta palīdzība tehniskā jomā, savukārt Zviedrijā paredzēts veikt atsevišķas ekspertīzes.

Tikmēr izmeklēšanu turpina speciāli šim noziegumam izveidota izmeklēšanas darba grupa, kurā ietilpst Valsts un Drošības policiju, kā arī Satversmes aizsardzības biroja un Ģenerālprokuratūras pārstāvji.

Izmeklēšanas darbību laikā jau nopratināti varāki simti cilvēku, arī pēc sprādziena Norvēģijā nogādātā universālveikala somu glabātuves darbiniece Anita Strēlniece un "Rimi Baltija" ģenerāldirektors Knuts Kviskviks.

Kā sacīja Reiniks, klāt jau iepriekšējām četrām izvirzītajām versijām par notikušo nākušas klāt vēl vairākas, taču tās esot tā dēvējamās apakšversijas, ko nevarot izcelt no pārējām. Drošības policijas šefs arī nevēlējās neko atklāt par šīm apakšversijām.

Joprojām izmeklētāji turpina izmeklēšanu, kuras apjoms tiek raksturots kā ļoti liels. Veikalā uzņemto video materiālu izpētei un analīzei būšot nepieciešamas vien aptuveni 1000 stundas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!