Foto: LETA

Pirmdien, 12. jūlijā, neilgi pēc pusnakts Tukuma novada Matkules pagastā kāds vīrietis dzērumā uzmodināja divas nepilngadīgas meitenes, viņu klātbūtnē lamājās necenzētiem vārdiem, nobiedējot bērnus. Valsts policija (VP) pieņēma lēmumu sākt administratīvā pārkāpuma procesu, kā arī piemērot VP lēmumu par nošķiršanu uz septiņām dienām, portālam "Delfi" ziņoja VP pārstāve Dace Kalniņa.

Vīrietis veica emocionālu vardarbību pret meiteņu māti, kura likumsargiem norādīja, ka baidās par savu un savu bērnu drošību, esot vienā telpā ar minēto vīrieti.

Izvērtējot notikušā apstākļus un iesniegumu, likumsargi pieņēma VP lēmumu par nošķiršanu līdz šī gada 19. jūlijam. Tāpat ir uzsākts administratīvā pārkāpuma process par emocionālo vardarbību pret bērniem.

Salīdzinājumā ar aizvadītā gada pirmajiem sešiem mēnešiem, kad VP Zemgales reģiona apkalpojamā teritorijā reģistrēja 749 ģimenes konfliktus, šogad attiecīgā laika posmā policijā ir reģistrēti par 203 ģimenes konfliktiem mazāk.

Pērn pirmajā pusgadā tika pieņemti 45 VP lēmumi par nošķiršanu, šogad – 36. 2021.gadā visvairāk minēto lēmumu pieņemts Tukuma iecirkņa apkalpojamā teritorijā – 10, par vienu mazāk ir Jēkabpils iecirkņa apkalpojamā teritorijā. Bauskas iecirkņa apkalpojamā teritojā pieņemti 6 VP lēmumi par nošķiršanu, Dobeles un Jelgavas iecirkņos – katrā 4, un Aizkraukles iecirknī – 3.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!