Foto: DELFI

Valsts policijā (VP) sākts administratīvā pārkāpuma process pret Saeimas deputātu Aldi Gobzemu saistībā ar trešdien Rīgā notikušo pasākumu "pret obligātu vakcinēšanos pret Covid-19".

Policijā portālam "Delfi" apstiprināja, ka saistībā ar trešdien notikušo nesankcionēto pulcēšanos Rīgas centrā VP vērtēs iesaistīto personu atbildību.

Šobrīd ir uzsākts administratīvā pārkāpuma process pret šī pasākuma organizatoru.

Tāpat policija trešdien notikušo ir fiksējusi ar dažādiem tehniskajiem līdzekļiem, attiecīgi, iegūtie materiāli tiks analizēti un vērtēts, vai tajos nav saskatāmi pārkāpumi, informēja policijā.

Policijas aplēses liecina, ka pasākumā trešdien bija pulcējušies vairāki simti cilvēku.

Jau vēstīts, ka 4. augustā Gobzema rosinātā protestā Vecrīgā pie parlamenta pret "obligātu vakcināciju" pret Covid-19 bija pulcējušies vairāk nekā 1000 cilvēki, novēroja portāls "Delfi".

Gobzems trešdien Saeimas sēdē, tāpat kā iepriekš savā kontā sociālajā tīklā "Facebook", skubināja ikvienu nākt pulksten 20 pie Saeimas un protestēt pret "piespiedu vakcināciju".

Sākotnēji deputāts netika ielaists teritorijā pie Saeimas, kam pieeju bija norobežojusi policija, taču deputāts vairākkārt uzsvēra, ka bez Saeimas pilnvarojuma viņu izdot kriminālvajāšanai vai citām sankcijām "neviens nedrīkst" viņam pieskarties. Beigu beigās viņš tika ielaists.

Kā novēroja portāls "Delfi", protestā sākotnēji bija pulcējušies vairāk nekā 500 cilvēki. Pakāpeniski cilvēku skaits turpinājis pieaugt, līdz pulksten 21 klātesošo skaits pārsniedza 1000 dalībnieku, novēroja portāls "Delfi". Pie valdības mājas pa Brīvības ielu šī protesta dēļ uz laiku bija ierobežota sabiedriskā transporta kustība.

Gobzems notiekošo pārraidīja tiešraidē savā "Facebook" kontā, kur izskanēja, ka pret viņu sākts administratīvais process saistībā ar cilvēku pulcēšanu. Pats deputāts pauda, ka ir gatavs, ka pret viņu tiks sākts kriminālprocess.

"Delfi" jau vēstīja, ka pēc plašām diskusijām Saeimas vairākums trešdien konceptuāli atbalstījis likumprojektu par tiesībām atlaist darbinieku bez sadarbspējīgā Covid-19 sertifikāta. Deputāti arī atbalstīja steidzamības noteikšanu likumprojektam. Lai grozījumi stātos spēkā, par tiem vēl otrajā – galīgajā – būs jālemj Saeimai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!