Veicot ekspertīzes, apstiprinājies, ka Kuldīgas kokapstrādes uzņēmumā "Vulkāns" ir notikusi ļaunprātīga dedzināšana, izmantojot ātri uzliesmojošu šķidrumu.
Ekspertīzēs arī apstiprinājies iepriekš pieļautais, ka uzņēmums aizdedzināts vairākās vietās vienlaicīgi, pektdien apstiprināja ekspertīžu centrā.

Pagaidām vēl netiek atklāts, kāds šķidrums dedzināšanā izmantots, jo vēl nav pabeigtas pilnīgi visas ekspertīzes, turklāt tas ir izmeklēšanas noslēpums.

Jau vēstīts, ka ugunsgrēks "Vulkānā" notika naktī uz 29.februāri. Tā laikā sadega liela daļa uzņēmuma, tā materiālu un tehnikas. Nelaime nodarīja zaudējumus līdz vienam miljonam latu un tās dēļ aptuveni 500 cilvēku palika bez darba, viņiem šobrīd Kuldīgā tiek sniegta arī psiholoģiskā palīdzība.

Policija, kura lietu izmeklē par ļaunprātīgu mantas bojāšanu, pārbauda vairākas notikušā versijas. Tiek pieļauts, ka dedzināšana notikusi apdrošināšanas dēļ vai arī to izdarījis kāds iepriekš no darba atlaists strādnieks. Izmeklēšanā tādēļ iesaistījusies arī ekonomikas policija.

Tikmēr uzņēmums "Cartex corporation", kura īpašumā ir 40 procenti uzņēmuma akciju, izsludinājis 5000 līdz 10 000 ASV dolāru prēmiju tam, kurš sniegs informāciju, lai notvertu vainīgos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!