Foto: Reuters/Scanpix
Šī gada 28. februārī Pierīgas prokuratūra tiesai nosūtīja krimināllietu kāda vīrieša apsūdzībā par to, ka viņš nelikumīgi uzglabāja un pārvietoja tabakas izstrādājumus bez Latvijas akcīzes nodokļu markām ievērojamā apmērā, kā arī par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu 100 000 eiro apmērā, portālu "Delfi" informēja prokuratūras pārstāve Aiga Eiduka.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētais savā lietošanā esošajā transportlīdzeklī nelikumīgi pārvietoja un savā dzīvesvietā un garāžā Rīgā nelikumīgi glabāja 1779 paciņas jeb 35 580 gabalus tabakas izstrādājumu bez Latvijas akcīzes nodokļu markām, radot valstij materiālo zaudējumu 5687,82 eiro apmērā.

Kā norāda prokuratūrā, apsūdzētais, būdams persona, kura nodarbojās ar akcīzes preču nelikumīgu apriti un kuras ienākumu likumība nav ticama, viena gada laikā savā bankas norēķinu kontā veica skaidras naudas, kas iegūta noziedzīgā veidā, iemaksas un pārskaitīja naudas līdzekļus uz citiem sev piederošajiem kontiem, tādā veidā slēpjot pārskaitīto finanšu līdzekļu 100 000 eiro apmērā noziedzīgo izcelsmi.

Prokurors apsūdzēto vīrieti pie kriminālatbildības saucis pēc Krimināllikuma 221. panta pirmās daļas un 195. panta trešās daļas.

221. panta pirmā daļa paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu. Savukārt šī paša likuma 195. panta trešā daļa paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz divpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Lieta izskatīšanai nodota Ekonomisko lietu tiesai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!