Foto: Valsts policija
Šī gada 4. aprīlī pie tirdzniecības centra "Stockmann" kāds vīrietis sabojāja reklāmas stendu, kurā bija redzams cipars "160", kas bija izkrāsots Ukrainas karoga krāsās. Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess un policija lūdz atsaukties tos, kuriem ir informācija par attēlā redzamo vīrieti.

Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 185. panta pirmās daļas – par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu.

Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai probācijas uzraudzība, vai sabiedriskais darbs, vai naudas sods.

Valsts policija aicina atsaukties ikvienu, kurš ir redzējis vai, kuram ir jebkāda informācija par attēlā redzamā vīrieša identitāti vai atrašanās vietu, zvanot uz tālruņa numuru 67085929, 67086328, 67086330 vai 110 vai vēršoties policijas iecirknī Rīgā, Gogoļa ielā 7a.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka līdz 14. aprīlim saistībā ar Krievijas karu Ukrainā, VP Latvijā fiksējusi vairākus likumpārkāpumus un noziedzīgus nodarījumus par kuriem sākti 26 kriminālprocesi, vairāk nekā 50 administratīvo pārkāpumu procesi un vairāk nekā 110 resoriskās pārbaudes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!