Foto: LETA
Rīgas rajona tiesa šonedēļ kādam vīrietim par slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos piespriedusi mūža ieslodzījumu, informēja prokuratūrā.

Šogad Jūrmalā kādā aprīļa naktī apsūdzētais, būdams alkohola ietekmē, atriebības vadīts par to, ka cietusī, ar kuru viņam iepriekš bija pastāvīgas intīmas attiecības, pret viņu bija sniegusi liecību kādā kriminālprocesā, uz kuras pamata viņš tika atzīts par vainīgu un sodīts, sagaidīja viņu uz ielas.

Apsūdzētais ar līdzi paņemto nazi uzbruka cietušajai un sadūra viņu vismaz ar 50 dūrieniem, kā rezultātā iestājās cietušās nāve.

Prokurore bija izteikusi viedokli piemērot apsūdzētajam mūža ieslodzījumu, tāpēc ar tiesas piespriesto sodu prokurore ir apmierināta un neplāno lūgt tiesu sagatavot pilnu spriedumu.

Savukārt apsūdzētais, cietušais, aizstāvis vai pārstāvis desmit dienu laikā no saīsinātā sprieduma pasludināšanas dienas var rakstveidā iesniegt tiesai lūgumu par pilna sprieduma sagatavošanu. Ja šāds lūgums tiek iesniegts, tiesa sagatavo pilnu spriedumu, kuru var pārsūdzēt desmit dienu laikā no tā pieejamības dienas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!