Foto: LETA
Eiropas Prokuratūra (EPPO) trešdien, 19. oktobrī, veic kratīšanu Līvānos saistībā ar aizdomām par 1,8 miljonu eiro izkrāpšanu no Eiropas fondiem, lasāms prokuratūras "Twitter" kontā.

Tajā uzsvērts, ka viens no kratīšanas mērķiem bijusi Līvānu mēra Andra Vaivoda (AP) māja.

Prokuratūra norāda, ka kratīšanā atbalstu sniedz Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB).

KNAB portālam "Delfi" apliecināja, ka birojs trešdien sniedza atbalstu Eiropas Prokuratūrai. Tā kā procesa virzītājs ir Eiropas Prokuratūra, KNAB nav tiesīgs izpaust plašāku informāciju.

Kratīšanu domē aģentūrai LETA apstiprināja arī Līvānu novada domes priekšsēdētājs Vaivods. Taujāts par kratīšanu dzīvesvietā, Vaivods sacīja, ka par to neko nezinot, jo mājās šodien neesot bijis, jo strādājot.

Pēc Vaivoda vārdiem, izmeklēšana varētu būt saistīta ar kādām iepriekšējā domes izpilddirektora darbībām, bet neko plašāk nekomentēja.

Savukārt Centrālajā finanšu un līgumu aģentūrā (CFLA) aģentūrai LETA skaidroja, ka CFLA ir informēta par izmeklēšanu un sniedz visu nepieciešamo atbalstu tiesībsargājošajām institūcijām. Šajā izmeklēšanas posmā CFLA precīzāku informāciju par projektu nevar sniegt, jo tā ir EPPO kompetence.

Jau vēstīts, ka EPPO ir atbildīga par kriminālizmeklēšanu un kriminālvajāšanu par noziegumiem pret ES budžetu. Tā ir pirmā pārvalstiskā prokuratūra.

EPPO veic izmeklēšanu un kriminālvajāšanu par šāda veida krāpšanu un citiem noziegumiem, kas skar ES finanšu intereses.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!