Foto: DELFI

Valsts policija, pēc Rīgas domes iesnieguma, sākusi resorisko pārbaudi saistībā ar sertifikāta piešķiršanu SIA "Alfor" iecerētai viesnīcai Brīvības ielā, apstiprināja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Vienlaikus "Alfor" korporatīvās komunikācijas vadītāja Līva Biseniece skaidroja, ka kompānijas rīcībā nav informācijas par policijas pārbaudes gaitu.

Viņa norādīja, ka spēļu zāle Brīvības ielā ir slēgta kopš 30. oktobra, kad noslēdzās likumā noteiktais piecu gadu pārejas periods pēc Rīgas domes lēmuma par spēļu zāļu slēgšanu pilsētas vēsturiskajā centrā.

Tāpat Biseniece sacīja, ka, pēc viesnīcas ēkas nodošanas ekspluatācijā, "Alfor" atkārtoti vērsīsies pašvaldībā, pamatojoties uz Rīgas vēsturiskā centra noteikumiem, kas atļauj azartspēļu zāļu atvēršanu pilsētas vēsturiskajā centrā 4-5 zvaigžņu viesnīcās.

Viņa arī minēja, ka kopumā "Alfor" Rīgas centrā ir slēdzis 20 zāļu. Nākamgad paredzēts aizvērt vēl vienu, bet 2026. gadā – divas zāles.

Savukārt Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijā norādīja, ka asociācija ir saņēmusi Valsts policijas vēstuli par resorisko pārbaudi, uz ko arī noteiktajā termiņā plāno atbildēt.

Jau vēstīts, ka Rīgas dome 2022. gada 19. oktobrī nolēma atteikt atļaujas izsniegšanu spēļu zāles atvēršanai Brīvības ielā 48/50.

Iesniegumu par vēlmi atvērt šajā ēkā spēļu zāli iesniedza "Alfor". Azartspēļu organizētājs norādīja, ka šajā ēkā atrodas četru zvaigžņu viesnīca "Art Hotel", taču Rīgas pašvaldības pārstāvji konstatējuši, ka minētajā ēkā neatrodas viesnīca, bet notiek būvdarbi, līdz ar to šajā ēkā azartspēļu organizēšana nav atļauta.

Iesniegumā azartspēļu organizētājs bija norādījis, ka šajā ēkā atrodas četru zvaigžņu viesnīca "Art Hotel", to apliecinot ar "Viesnīcu un restorānu centra" četru zvaigžņu viesnīcas sertifikāta kopiju.

Vienlaikus "Viesnīcu un restorānu centrs" skaidrojis, ka izsniegtais sertifikāts nav viltots, un tas piešķirts, pamatojoties uz novērtējumu atbilstībai Eiropas viesnīcu klasifikācijas sistēmas "Hotelstars Union" kritērijiem. Centra atbildē esot norādīts, ka sertifikāts ir apturēts, jo ēka vēl nav nodota ekspluatācijā.

"Alfor" pārstāvji iepriekš minēja, ka viesnīcu Brīvības ielā 48/50 ekspluatācijā plānots nodot 2022.gada decembrī. Viesnīcā būs 54 numuri, restorāns un jumta terase ar publisko zonu. Viesnīcas izveidošanā uzņēmums ir ieguldījis 12 miljonus eiro, pilnībā rekonstruējot ēku.

Tāpat ziņots, ka "Alfor" pērn strādāja ar 11,066 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 3,3 reizes mazāks nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānijas zaudējumi pieauga par 47,2% – līdz 13 miljoniem eiro.

"Alfor" reģistrēta 2000. gadā, un tās pamatkapitāls ir 9,96 miljoni eiro. Uzņēmuma kapitālā 60% pieder Austrijas "Nocomatic", bet 40% kapitāldaļu īpašnieks ar SIA "Foroms", kuras īpašnieks savukārt pastarpināti ir Jānis Zuzāns. Uzņēmuma pamatdarbība ir azartspēļu organizēšana spēļu zālēs "Fenikss" un Interaktīvo azartspēļu organizēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!