Foto: LETA

Iekšējās drošības birojs (IDB) novembra vidū nosūtījis kriminālvajāšanas sākšanai kriminālprocesu pret policistu, kurš šovasar Kurzemē pieņēmis kukuļa piedāvājumu no kāda alkohola reibumā esoša transportlīdzekļa vadītāja, informēja IDB.

IDB pirmstiesas izmeklēšanas gaitā esot guvis pierādījumus tam, ka Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes amatpersona, kas bija norīkota patrulēšanai ar dienesta motociklu, apstādināja kādu transportlīdzekli un no tā vadītāja pieņēma 500 eiro kukuļa piedāvājumu, lai likumā noteiktā kārtībā netiktu noformēti administratīvā pārkāpuma protokoli par atļautā braukšanas ātruma pārkāpšanu un transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā.

Turklāt policists pieļāvis, ka alkohola reibumā esošais šoferis ar transportlīdzekli turpina piedalīties ceļu satiksmē.

Noziedzīgais nodarījums ticis atklāts, pateicoties sabiedrības ziņošanai.

Policistam piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, tostarp, aizliegums pildīt noteikta amata pienākumus.

Pret policistu rosināts sākt kriminālvajāšanu pēc Krimināllikuma 320.panta otrās daļas par kukuļa piedāvājuma pieņemšanu, ko izdarījusi valsts amatpersona, izmantojot savu dienesta stāvokli.

IDB atgādina, ka nevienu personu nevar uzskatīt par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kamēr tās vaina nav pierādīta likumā paredzētajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!