Foto: Valsts policija

Šā gada 22. februārī Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 3. biroja amatpersonas par nelikumīgu tabakas izstrādājumu apriti Rīgas teritorijā aizturēja trīs vīriešus un kopumā izņēma 600 000 "Marlboro" markas cigarešu, portālu "Delfi" informēja VP.

Visām aizturētajām personām piemērots drošības līdzeklis apcietinājums, savukārt izmeklēšana kriminālprocesā aizvien turpinās.

Policija pieķēra šos trīs vīriešus noziedzīga nodarījuma izdarīšanas brīdī, kad viņi Rīgas teritorijā realizācijas nolūkā ar automašīnu "Opel Vivaro" pārvadāja cigaretes bez Latvijas nodokļu akcīzes markām.

Neatliekamības kārtībā tika veikta kratīšana minētajā transportlīdzeklī, kurā atrastas un izņemtas "Marlboro" markas cigaretes. Ja smēķi būtu nonākuši melnajā tirgū, to realizācijas vērtība būtu aptuveni 60 000 eiro, skaidro VP.

Personas tika ievietotas īslaicīgā aizturēšanas vietā.

Aizturētie vīrieši dzimuši 1970., 1975. un 1976. gadā un jau iepriekš nonākuši policijas redzeslokā par dažādu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu.

24. februārī tiesa visiem trim vīriešiem piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu.

Likumā noteikts, ka par šāda noziedzīga nodarījuma izdarīšanu vainīgo var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Šobrīd kriminālprocesā tiek veiktas izmeklēšanas darbības, lai noskaidrotu visus lietas apstākļus.

Policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Tāpat VP aicina iedzīvotājus, kuru rīcībā ir informācija par personām un faktiem saistībā ar nelikumīgu tabakas izstrādājumu, alkohola un degvielas apriti, informēt par to Valsts policiju, rakstot uz e-pastu "krpp3b1n@riga.vp.gov.lv". Anonimitāte tiek garantēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!