Foto: LETA

Valsts policija (VP), saņemot informāciju par Annas Jansones un viņas jaundzimušās meitiņas Luīzes pazušanu sāka rīkoties nekavējoties, taču nomas auto uzņēmums par mašīnas GPS atrašanās vietu paziņojis tikai nākamajā dienā, portāls "Delfi" noskaidroja policijā.

Likumsargi skaidroja, ka pirmajā dienā noskaidrotā informācija liecināja, ka sieviete pārvietojusies dzīvesvietas rajonā, tāpēc tika veikti meklēšanas pasākumi dzīvesvietas rajonā. Tāpat tajā pašā dienā tika pieprasīta informācija no nomas auto uzņēmuma.

Informāciju par mašīnas iespējamo atrašanās vietu policija saņēma nākamajā dienā, 2. novembrī, no rīta, un tad arī tika atrasts spēkrats. Paralēli tam tika pieprasīta informācija no mobilo sakaru operatora, taču sākotnēji, kā norādīja operators, telefona atrašanās vieta nebija nosakāma.

LTV raidījums "Panorāma" gan norāda, ka tieši sievietes vīrs sapratis, ka sieviete izmantojusi uzņēmuma "Bolt" nomas automašīnu. "Google" meklēšanas vēsturē bijis redzams, ka jau no rīta Anna no sava telefona pētījusi Jelgavas novada karti. Juris lūdzis policijai doties turp, taču viņam atteica, ka pa nakti neko nemeklēs, tāpēc viņš aizbraucis viens.

Policijā "Delfi" piektdienas vakarā uzsvēra, ka sieviete bija izmantojusi divas nomas automašīnas. Meklēšana veikta ar dažādām metodēm, gan tehnisko resursu, gan cilvēkresursiem un tā netika pārtraukta, atzīmēja VP.

Savukārt Latvijas Televīzija ziņoja, ka bērnam uz ķermeņa acīmredzamu savainojumu neesot bijis, taču tēvam mirušo meitiņu apskatīt ļāva vien pēc vairākām stundām. Joprojām Juri mierā neliek doma, kā būtu, ja policija būtu rīkojusies uzreiz.

Rīgas sociālajā dienestā LTV apstiprināja, ka ģimene nav bijusi viņu redzeslokā.

Jau ziņots, ka Annas vīrs portālam "Delfi" uzvēra, ka "viņas pazušana bija negaidīta. Pēdējā laikā nekas neliecināja, ka ir sūdīgi. Viņai bija pēcdzemdību depresija, ko diagnosticēja ārsti. Regulāri dzēra zāles, tāpēc likās, ka šobrīd ir labi."

Jau ziņots, ka 1. novembrī VP saņēma informāciju par bezvēsts pazudušo 1989. gadā dzimušo Annu Jansoni un viņas meitu – 2023. gadā dzimušo Luīzi Evertovsku.

Ceturtdien, 2. novembrī, īstenojot mērķtiecīgus meklēšanas pasākumus, policisti mežā Jelgavas novadā, Valgundes pagastā atrada automašīnu, kurā tika konstatēts miris meklēšanā izsludinātais zīdainis.

Saistībā ar bērna nāvi ir uzsākts kriminālprocess, un policija turpina meklēt bērna māti, informē VP.

"Delfi" jau vēstīja, ka sieviete ar bērnu šī gada 1. novembrī pulksten 9 izgāja no savas dzīves vietas Rīgā, Pētersalas ielā. Sieviete bija ģērbusies pelēkā pusmētelī, melnas krāsas džinsa biksēs, melnas krāsas zābakos. Bērns bija apģērbts pelēkā kombinezonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!