Foto: DELFI

Uzņēmējs un Ludzas novada domes deputāts Andris Ļubka Rēzeknē nošauts ģimenes – sievas un bērnu – acu priekšā, turklāt iemesls esot bijis ikdienišķs – vīrieši sastrīdējušies par automašīnu novietošanu veikala stāvvietā, atsaucoties uz tā rīcībā esošu neoficiālu informāciju, piektdien vēstīja TV3 raidījums "Degpunktā".

Arī šo versiju pārbaudīšot policija, ziņo raidījums.

Ļubka piektdien tika nošauts pie veikala Rēzeknē. Pēc dažām stundām tika notverts arī vīrietis, kurš, iespējams, raidīja liktenīgos šāvienus – Igors Haits.

"Degpunktā" ziņoja, ka policija neatklāj, vai Haits un Ļubka bijuši pazīstami, kā arī to, vai atrasts slepkavības ierocis un vai Haitam bijusi tā nēsāšanas atļauja.

Raidījums vēstīja, ka šauts ticis no automašīnas Ļubkas busiņa virzienā. Sašautais gājis bojā notikuma vietā.

Policijas pārstāvis Oskars Točelovskis raidījumam atzinis, ka sākotnējā policijas rīcībā esošā informācija liecina – kādu mirkli pirms noziedzīgā nodarījuma pastrādāšanas iesaistītajām personām noticis savstarpējs konflikts.


Jau ziņots, ka saistībā ar piektdien notikušo slepkavību Rēzeknē Valsts policija (VP) aizturēja arī iepriekš meklēto iespējamo šāvēju – 1975. gadā dzimušo Haitu.
Foto: Valsts policija

VP 17. novembrī ap pulksten 13.58 saņēma informāciju, ka Rēzeknē, Atbrīvošanas alejā 190A, pie būvniecības veikala raidīti vairāki šāvieni pret 1963. gadā dzimušu vīrieti, kurš notikuma vietā no gūtajiem ievainojumiem gāja bojā. "Delfi" jau rakstīja, ka tas ir SIA "Lūsēni" vadītājs un Ludzas novada domnieks Ļubka.

Pēc "Lursoft" datiem 1995. gadā reģistrētā SIA "Lūsēni", kas kā darbības veidus norādījusi zāģēšanu, ēvēlēsanu un impregnēšanu, kā arī ar finiera lokšņu un koka paneļu ražošanu, 100% īpašnieks ir 1963. gadā dzimušais A.Ļubka. Viņš bijis arī uzņēmuma valdes priekšsēdētājs.

2022. gadā uzņēmums "Lūsēni" strādāja ar 18 529 485 eiro apgrozījumu un 7 138 909 eiro peļņu. 2021. gadā uzņēmuma apgrozījums bija 13 128 010 eiro, bet peļņa – 3 195 149 eiro. Ļubka arī bija dalībnieks mednieku klubos "Snaiperi" un "Ziķeri", kā arī nodibinājumā "Mežvidu līnis" un "Latgales ražojošo lauksaimnieku apvienībā".

2021. gadā viņš kandidēja pašvaldības vēlēšanās Ludzas novadā no Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) saraksta, kā arī tika ievēlēts.

Šāvējs pameta notikuma vietu ar automašīnu "VW Touareg", vēsta policijā, norādot, ka nekavējoties tika uzsākti plaši meklēšanas pasākumi, kuru laikā VP izsludināja speciālo plānu "Slazdi", piesaistot policijas spēkus vainīgās personas meklēšanai un aizturēšanai.

Aptuveni pusotras stundas laikā tika noskaidrots un aizturēts meklētās automašīnas vadītājs.

Skaidrojot notikušā apstākļus, iegūta informācija, ka šāvējs ir 1975. gadā dzimušais Haits, kurš izkāpa no automašīnas Rēzeknes novadā, Vērēmu pagastā. Viņš bija ģērbies tumšā sporta apģērbā. Pēcāk arī viņš aizturēts.

VP papildina, ka policija veic nepieciešamās procesuālās darbības, izmeklēšana turpinās.

Šobrīd policijas rīcībā esošā sākotnējā informācija liecina, ka mirkli pirms noziedzīgā nodarījuma izdarīšanas starp iesaistītajām personām notika savstarpējs konflikts.

"Lursoft" dati liecina, ka 1975. gadā dzimušais Haits ir patiesā labuma guvējs, kā arī valdes loceklis būvniecības uzņēmumā "Rēzeknes būvserviss". 2022. gadā "Rēzeknes būvserviss" apgrozīja 869 041 eiro un gadu noslēdza ar 154 103 eiro zaudējumiem.

Par notikušo VP uzsāka kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 116. panta par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu. Krimināllikums par to kā sodu paredz piemērot mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!