Foto: X/@novayagazeta_eu

Sestdienas vakarā kāda persona iemetusi mācību granātu bārā "Čē" Rīgas centrā, kur tobrīd norisinājusies medija BBC krievu dienesta ballīte, ziņo "Novaja Gazeta", "Meduza" un citi mediji. Treniņgranāta eksplodējusi, pārbiedējot cilvēkus, taču cietušo nav. Valsts Policija portālam "Delfi" ziņo, ka iespējamie vainīgie aizturēti.

Incidents noticis ap 23 vakarā bārā "Čē" Dzirnavu ielā. Kā vēsta "Meduza", tobrīd bārā vairs nebija palicis neviens apmeklētājs, izņemot žurnālistus, kuri strādā BBC dienestā Rīgā un tur sapulcējušies privātas ballītes ietvaros.

Klātesošajiem nezināms vīrietis ieskatījies bāra iekšpusē un iemetis telpā RGD-5 mācību granātu, kas ekspodējusi. Aculiecinieks medijam stāsta, ka vīrietis aizbēdzis ar melnu BMW auto. Numurzīme tikusi piefiksēta.

Rīgā bāzētā BBC krievu dienesta korespondents Iļja Barabanovs izteicies, ka ballīte bijis diezgan privāts pasākums, kurā darbabiedri pavadīja kolēģi, kas pārtrauc darba gaitas šeit un pārceļas uz citu valsti. Kolēģi skrējuši pakaļ vīrietim, kurš granātu iemeta, taču pie izejas viņu jau gaidījusi automašīna un izdevies aizbēgt.

Žurnālisti uzskata, ka notikušais saistīts ar viņu profesionālo darbību.

Valsts Policija portālam "Delfi" apstiprina, ka pagājušajā naktī Rīgā, Dzirnavu ielā, bārā iemests pirotehnikas izstrādājums – "airsoft" granāta.

"Neviena persona nav cietusi. Valsts policijas darbinieki noskaidroja iespējamās vainīgās personas – divus vīriešus, kuri notikuma vietu pametuši ar automašīnu, un šorīt viņus aizturēja. Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess par huligānismu. Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka motīvs vienam no aizturētajiem, visticamāk, bijis personisks konflikts šajā bārā, un šobrīd nekas neliecina par to, ka notikušais būtu saistīts ar žurnālistu atrašanos šajā vietā," skaidro policijas pārstāve Gita Gžibovska.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!