Foto: Shutterstock

Valsts meža dienests (VMD) izskatīja pērn 9. decembrī Saldus novadā notikušo nelikumīgo staltbriežu medību atbilstību Medību likuma un Medību noteikumu prasībām, un nolēma šāvējam piemērot Medību likumā noteikto maksimālo sodu, portālu "Delfi" informēja VMD.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka pagājušā gada decembrī sociālajos medijos izplatījās video, kurā redzams, kā no braucošas mašīnas aktīvā satiksmē notiek šaušana uz briežiem. Toreiz Medību savienības valdes priekšsēdētājs portālam "Delfi" pauda, ka mednieks pārkāpis visus iespējamos noteikumus, un izdarītais ir prātam neaptverami.

Atbilstoši konstatētajiem medības reglamentējošo normatīvo aktu pārkāpumiem pie administratīvās atbildības par medību vadītājam noteikto pienākumu nepildīšanu tika saukts dzinējmedību vadītājs.

Vadītājam piemērots Medību likumā noteiktais maksimālais sods par šādu pārkāpumu – naudas sods 250 euro apmērā, atņemot tiesības vadīt medības uz diviem gadiem.

Trim cilvēkiem, kuri šajās dzinējmedībās bija reģistrētas kā dzinēji un pārkāpuma brīdī atradās videomateriālā fiksētajā automašīnā, piemērots naudas sods par medību drošības pārkāpumu 150 euro apmērā katram.

Savukārt medību dalībniekam, kurš šāva no braucošās automašīnas pa staltbriežiem, piemērots Medību likumā noteiktais maksimālais sods par medību drošības noteikumu pārkāpumiem – naudas sods 250 euro apmērā, nosakot medību tiesību izmantošanas aizliegumu uz vienu gadu.

Administratīvo pārkāpumu lietās pieņemtie lēmumi ir stājušies spēkā. Lietu par nelikumīgajām staltbriežu medībām kriminālprocesa ietvaros izskata Valsts policija, norāda VMD.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!