Foto: LETA
Rīgas pilsētas tiesa otrdien, 13. februārī, attaisnojusi bijušo Rīgas domes deputātu Igoru Kuzmuku, kurš tika apsūdzēts Ukrainā notiekošā bruņota konflikta finansēšanas atbalstīšanā, portāls "Delfi" noskaidroja tiesā. Šo spriedumu vēl iespējams apstrīdēt.

Kuzmukam apsūdzība celta pēc Krimināllikuma 77.2 panta. Proti, par jebkādā veidā iegūtu finanšu līdzekļu vai citas mantas tiešu vai netiešu vākšanu vai nodošanu ārpus Latvijas teritorijas notiekošā bruņotā konfliktā iesaistītai pusei, kuras darbība vērsta pret valsts teritoriālo neaizskaramību vai politisko neatkarību vai citādi ir pretrunā ar Latvijai saistošām starptautiskajām tiesībām, kā arī personas vervēšanai, apmācīšanai vai nosūtīšanai, lai tā prettiesiski piedalītos ārpus Latvijas teritorijas notiekošā bruņotā konfliktā. Par šādu noziegumu draud līdz pat 10 gadiem aiz restēm.

Tiesā uzsvēra, ka prokurors, apsūdzētais, cietušais, aizstāvis vai pārstāvis 10 dienu laikā no saīsinātā sprieduma pasludināšanas dienas var rakstveidā iesniegt tiesai lūgumu par pilna sprieduma sagatavošanu. Pārsūdzēt var tikai pilno spriedumu.

Portāls "Delfi" Ģenerālprokuratūrā noskaidroja, ka prokurors ir pieprasījis pilno spriedumu.

Pēc lūguma iesniegšanas termiņa beigām, ja saņemts lūgums par pilna sprieduma sagatavošanu, tiesa pilnu spriedumu sagatavo 14 dienu laikā, paziņojot tā pieejamības datumu.

Aģentūra LETA vēsta, ka, prokuratūras ieskatā, Kuzmuks savā "Telegram" kanālā pārpublicēja aicinājumu finansēt un nodrošināt ar mantu Krievijas bruņotos spēkus, kuru darbība ir vērsta pret Ukrainas teritoriālo neaizskaramību un politisko neatkarību.

Kuzmuka darbību arī vērtēja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, jo viņš, būdams Rīgas Vingrošanas skolas sporta treneris, savā "Facebook" profilā publicēja prokremliskus ierakstus.

Kuzmuks Rīgas domē tika ievēlēts 2009. gadā no partijas "Saskaņas centrs". Viņu atkārtoti ievēlēja arī 2013. gadā. 2020. gadā Kuzmuks atkal kandidēja no "Saskaņas" saraksta, taču netika ievēlēts.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!