Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policija ierosinājusi krimināllietu par būvfirmā SIA "KF Evita" atklātajām "aplokšņu algām". Uzņēmums izmaksājis darbiniekiem Ls 110 984, par ko nav tikuši nomaksāti nodokļi Ls 64 194 apmērā.
Kā informēja VID Komunikāciju nodaļas vadītāja Agnese Grīnberga, Finanšu policijas darbinieki aprīlī pārbaudījuši "KF Evita" juridisko adresi Rīgā, Brīvības gatvē 363, un firmas struktūrvienību "Evitas" Limbažu rajona Vidrižu pagastā.

Policisti "KF Evita" atklājuši virkni grāmatvedības uzskaiti regulējošu normatīvo dokumentu prasību pārkāpumu, arī kases operāciju veikšanas noteikumu pārkāpumus. Rezultātā firmas amatpersonas varējušas brīvi rīkoties ar uzņēmuma skaidrās naudas līdzekļiem.

Sākotnēji par "KF Evita" konstatētajiem pārkāpumiem firmas amatpersonai noformēti divi administratīvā pārkāpuma protokoli pēc Administratīvo pārkāpumu kodeksa 41.panta 1.daļas par darba līguma noslēgšanu ar darbinieku, kura valsts valodas zināšanu apjoms ir nepietiekams profesionālo pienākumu veikšanai, un pēc 155.1.panta 1.daļas par preču uzskaites un preču pavadzīmju aprites kārtības neievērošanu.

Savukārt 21.maijā VID ierosinājis krimināllietu pēc Krimināllikuma 217.panta 2.daļas par grāmatvedības un statistiskās informācijas noteikumu pārkāpšanu.

SIA "KF Evita" pārstāvji komentārus aģentūrai LETA šajā lietā sniegt atteicās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!