Policija ierosinājusi krimināllietu saistībā ar uzņēmēja, SIA "Jūrmalas pērle" līdzīpašnieka Oleksija Žarova slepkavību, uzspridzinot viņa automašīnu "Mercedes Benz G500".
Kā informēja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja Preses nodaļas galvenā speciāliste Sintija Kājiņa, krimināllieta ierosināta pēc Krimināllikuma 117.panta - par slepkavību vainu pastiprinošos apstākļos.

Policija arī izvirzījusi trīs versijas par nozieguma motīviem - biznesa attiecību kārtošana, atriebība vai sadzīviski motīvi.

Pēc policijas sniegtās informācijas apvidus automašīna uzspridzināta ar sprāgstvielu, kas līdzvērtīga 400 gramiem trotila ekvivalenta.

Šodien laikraksts "Telegraf", atsaucoties uz neoficiāliem avotiem policijā, raksta: nozieguma "rokraksts" liecina, ka to nav paveikuši Latvijas noziedznieki, kas šādas metodes vairs neizmanto. Toties Krievijā un Ukrainā automašīnu spridzināšana savstarpējo rēķinu kārtošanā tiek plaši izmantota.

Kā ziņots, vakar ap plkst.11.30 uz Brīvības gatves tika uzspridzināta apvidus automašīna "Mercedes Benz G500", ar kuru brauca Žarovs un viņa apsargs. Sprādzienā uzņēmējs gāja bojā, bet viņa apsargs un garāmgājēja guva traumas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!