Jūrmalā, 7.oktobrī, pateicoties daudzdzīvokļu māju kaimiņu atsaucībai, aizdomās par zādzību no kāda dzīvokļa aizturēts 1976. gadā dzimušais Artūrs, portālam “Delfi” pastāstīja policijā.
Aizturētais vīrietis un vēl kāda aizdomās turamā persona, kura šobrīd atrodas meklēšanā, minētajā dienā Bulduru rajonā mēģināja iekļūt vēl piecos mājokļos, bojājot ārdurvju slēdzenes.

7.oktobrī Jūrmalas pilsētas policijas pārvaldē tika saņemta informācija no kāda Rēzeknes pulka ielas dzīvojamās mājas iemītnieka par to, ka tiek bojātas vairāku kaimiņu dzīvokļu ārdurvju slēdzenes. Analoģiska informācija tika saņemta arī par kādu daudzdzīvokļu māju Kuldīgas ielā.

Pēc informācijas saņemšanas, nekavējoties uz notikuma vietu izbrauca policijas darbinieki, kuri konstatēja, ka ļaundari sabojājuši piecu dzīvokļu ārdurvju slēdzenes, bet iekļūšana īpašumos nav izdevusies.

Tomēr kādā Kuldīgas ielas dzīvoklī noziedzīgā nodarījuma veicēji bija iekļuvuši. Tā kā likuma sargu ierašanās ļaundarus iztraucēja, viņi no notikuma vietas aizbēga.

Policijas darbinieki aizdomās turamo Artūru pa karstām pēdām aizturēja Aizputes ielas meža masīvā. Šobrīd meklēšanā atrodas otra aizdomās turamā persona, kurai izdevās aizbēgt.

Ierosināta krimināllieta pēc Krimināllikuma 15. panta 4. daļas „Par nozieguma mēģinājumu atzīstama apzināta darbība (bezdarbība), kas tieši vērsta uz tīšu tā izdarīšanu, ja noziegums nav izdarīts līdz galam no vainīgā gribas neatkarīgu iemeslu dēļ” - 175. panta 3. daļas „Par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot dzīvoklī”, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem. Turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Artūrs tika ievietots Īslaicīgās aizturēšanas izolatorā un atrodas tur arī šobrīd, jo vakar, 10. oktobrī, Rīgas Galvenās policijas pārvaldes 28. policijas nodaļas darbinieki vīrieti kādas krimināllietas ietvaros aizdomās par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa, Latvijas KPK 120. panta kārtībā aizturēja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!