Lietuva atbildot uz Latvijas vēstuli un notu par naftas noplūdi Būtiņģes terminālā iesniegusi Latvijas vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Lietuvā izveidotās darba grupas ziņojumu, kuru viņš gan nevarējis izlasīt, jo tas bijis lietuviešu valodā.
Ziņojums par noplūdes iemesliem un veiktiem seku novēršanas darbiem vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Vladimiram Makarovam iesniegts viņa vizītes laikā Lietuvā, kur viņš bija ieradies kopā ar Valsts prezidenti

Ministrs neuzskatīja, ka "viņa palīgi būs tik spēcīgi lietuviešu valodā", un iesniedzis ziņojumu Latvijas vēstniecībai Lietuvā, lai tā iztulko tekstu angliski un atsūta ministram uz Rīgu. Tulkojums pagaidām nav saņemts.

Ministra palīdze Ilze Viņķele paskaidroja, ka dokuments būs iztulkots arī latviski, bet angliski tas ir nepieciešams, lai būtu pamats sagatavot atbildi Lietuvai, jo "mēs viņiem nerakstīsim latviski". Angliski tas arī būs vajadzīgs, ja Latvija vērsīsies starptautiskajā tiesā, prasot zaudējumu atlīdzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!