Krapes pagasta Administratīvā komisija secinājusi, ka Krapes pamatskolas direktore nav fiziski iespaidojusi audzēkņus un pārkāpumi viņas rīcībā nav konstatēti, tāpēc administratīvā lieta pret viņu ir izbeigta, informēja Krapes pagasta padomē.
Jūnija sākumā Bērnu un ģimenes lietu ministrijas valsts bērnu tiesību aizsardzības inspektori pārbaudē konstatējuši, ka Krapes pamatskolas skolēni tiek fiziski iespaidoti, turklāt viņi nesaņem izglītību atbilstoši mācību programmai.

Saistībā ar konstatētajiem pārkāpumiem bērnu tiesību aizsardzības inspektori noformēja administratīvā pārkāpuma protokolu skolas direktorei. Tas tika nosūtīts izvērtēšanai Krapes pagasta administratīvajai komisijai, bet Krapes pagasta padomei tika lūgts izvērtēt direktores atbilstību ieņemamajam amatam.

Krapes pagasta padomes priekšsēdētāja Inese Sandore apliecināja, ka pašvaldība nesaskata direktores rīcībā bērnu fizisko iespaidošanu, jo skolas direktore vienu reizi ir pieturējusi aiz rokas kādu skolēnu, kad viņš mēģinājis bēgt prom. Taču skolēns neesot fiziski iespaidots.

Jautājums par Krapes pamatskolas direktores rīcību tika skatīts arī pagasta padomes sēdē. Pagasta padomes deputāti pēc iepazīšanās ar situāciju nolēma izteikt pamatskolas direktorei rakstisko piezīmi, kā arī uzdeva sakārtot skolas dokumentāciju, informēja Sandore.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!