Foto: LETA

Valsts ieņēmumu dienests (VID) veic Daugavpils mēra Andreja Elksniņa kā fiziskas personas izvērtējumu, raidījumā "Aktuālā intervija 1:1" sacīja VID ģenerāldirektore Baiba Šmite-Roķe.

Jau ziņots, ka VID nav konstatējis pārkāpumus Daugavpils mēra Andreja Elksniņa valsts amatpersonas deklarācijās par 2021. un 2022. gadu.

Šmite-Roķe uzsvēra, ka ir bijusi pārbaude gan par 2021. gada, gan par 2022. gada deklarāciju, taču jāatceras, ka valsts amatpersonas deklarācijās netiek vērtēta dzīvesveida atbilstība ienākumiem.

"Ir cita veida pārbaudes, kas vairs nav kā amatpersonai, bet kā Latvijas valsts iedzīvotāja pārbaudes, un šajā gadījumā tādēļ es nevaru stāstīt detaļās, jo tas skar fiziskās personas pārbaudi," viņa sacīja.

"Šis izvērtējums tiek veikts un tas vēl turpinās, un parasti šādos gadījumos tiek vērtēta ne tikai konkrētā persona, bet arī viņa ģimenes locekļi," uzsvēra Šmite-Roķe.

Kā piemēru viņa minēja, ka pērn, aptuveni 600 personas tika vērtētas tādā aspektā, ka viņu dzīvesveids neatbilst ienākumiem. Un vēl virs 800 personām tika vērtēts, ka viņu bankas konta apgrozījums ir par vismaz aptuveni 20 000 eiro lielāks nekā legālie ienākumi.

VID strādā ar šādām personām, un tie nav tikai politiķi vai amatpersonas, bet arī citas fiziskas personas, norādīja Šmite-Roķe.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!