Foto: Shutterstock

Civilās aviācijas aģentūra (CAA) ir saņēmusi nacionālās lidsabiedrības "Air Baltic Corporation" lidojuma drošības ziņojumu par incidentu, kas noticis 29. marta vakarā reisā "BT308" no Somijas galvaspilsētas Helsinkiem uz Rīgu, liecina CAA ieraksts vietnē "X".

CAA raksta, ka saņemts ziņojums, kurā teikts, ka masku nodalījums atvēries, kad lidmašīna bija teju divu kilometru augstumā.

Pašlaik notiek notikušā atgadījuma izvērtēšana.


Latvijas Televīzija (LTV) otrdien ziņoja, ka aptuveni 120 pasažieri, kas 29. marta vakarā lidoja no Helsinkiem uz Rīgu, "piedzīvojuši nervus kutinošu lidojumu".

Atsaucoties uz Somijas mediju "Ilta-Sanomat", "lsm.lv" vēsta, ka neilgi pēc pacelšanās "airBaltic" lidmašīnas "Airbus A220-300" salonā nokritušas skābekļa maskas.

"Lidojuma laikā lidmašīnas gaisa spiediena un klimata uzturēšanas sistēma reaģēja uz kļūdainu, vadības bloka sūtītu signālu par normai neatbilstošu salona spiediena rādījumu. Tā rezultātā atvērās salona griestu nodalījumā iestrādātie skābekļa masku paneļi, ļaujot maskām izkrist," portālam "lsm.lv" sacījis "airBaltic" pārstāvis Augusts Zilberts.

Somijas medijs, atsaucoties uz reisa pasažieriem, vēstīja, ka sākotnēji lidmašīnā valdījis apjukums kā pasažieros, tā apkalpē – reisa pasažieri medijam norādījuši, ka viņi neziņā par to, kas notiek ar lidmašīnu, bija aptuveni piecas minūtes.

"Apkalpe paziņoja, ka mums briesmas nedraud un maskas var tikt novilktas," medijs citēja pasažieri, kura vēlējusies palikt anonīma. Sieviete arī norādīja, ka maskas virs viņu galvām karājās visu lidojuma laiku.

Lidmašīnai nosēžoties Rīgas lidostā un pēc pasažieru izsēdināšanas tā pārvesta uz tehnisko angāru, kur veikta sākotnējā izmeklēšana.

Lidojuma ekipāža pēc lidojuma nekavējoties un saskaņā ar procedūru iesniegusi lidojuma drošības ziņojumu un veica atbilstošu ierakstu lidmašīnas borta žurnālā, ziņojot par iespējamu sistēmas bojājumu, raksta "lsm.lv".

"Veicot sākotnējo izmeklēšanu, secināts, ka salona gaisa spiediena uzturēšanas sistēma bija pilnā darba kārtībā. "airBaltic" pieredzē šāda veida situācija reģistrēta pirmo reizi, un nav ziņu, ka arī citas lidsabiedrības būtu saskārušās ar ko līdzīgu," "lsm.lv" citē Zilberta teikto.

Reiss "BT308" tika veikts ar piecus gadus vecu "A220-300" modeļa lidmašīnu ("YL-CSN").

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!