Fоtо: LETA

Vairāki aktīvisti piektdien pulcējās pie Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) ēkas Vecrīgā, lai protestētu pret LTV plānotajām Eiroparlamenta vēlēšanu debatēm krievu valodā.

Vēl viena protesta akcija plānota 20. maijā.

Jau vēstīts, ka gan Valsts valodas centrs (VVC), gan bijušais Valsts prezidents Egils Levits pauduši, ka LTV plānotās priekšvēlēšanu debates krievu valodā neatbilst Satversmei. Tāpat pretenzijas pret debatēm krievu valodā ir arī Latvijas valodas aģentūrai, kas arī atsaucas uz Satversmi, kā arī Nacionālo drošības koncepciju.

Tāpat vairākas partijas – "Jaunā vienotība", "Jaunā konservatīvā partija", "Nacionālā apvienība" un "Apvienotais saraksts" – paziņojušas, ka nepiedalīsies debatēs krievu valodā.

Savukārt LTV paziņojusi, ka šobrīd neesot pamata atteikties no debatēm krievu valodā.

"Valsts iestāžu un politiķu publiskos paziņojumus uzskatām par mērķtiecīgiem centieniem ietekmēt sabiedriskā medija darbību, kas brīvā un demokrātiskā valstī nav pieļaujams. Tāpēc neatkāpsimies no būtiskā uzdevuma priekšvēlēšanu debatēs uzrunāt iespējami plašu auditoriju. Latvijas Televīzija savā saturā sargā un vienmēr sargās latviešu valodu. Esam pārliecināti, ka priekšvēlēšanu debates citās valodās mūsu latviešu valodu nekādi neapdraud, taču nodrošina ko ļoti būtisku – sniedz iespējami plašai auditorijai Latvijā uzticamu un daudzveidīgu informāciju par demokrātiskajiem procesiem un vērtībām, tai skaitā žurnālista vadītās Eiropas Parlamenta vēlēšanu debatēs uzklausot kandidātu atbildes uz ikvienam iedzīvotājam būtiskiem jautājumiem par demokrātiju, drošību un mūsu valsti," sacīja LTV galvenā redaktore Sigita Roķe.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !