Foto: LETA

Pirmdien, 27. maijā Augstākās izglītības kvalitātes aģentūras (AIKA) Studiju kvalitātes komisija lēmusi uz nākamajiem sešiem gadiem akreditēt apjomīgāko no Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) studiju virzieniem "Veselības aprūpe", portālu "Delfi" informēja RSU.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka kāda RSU Māszinību studiju programmas studente tikai no bankas, kad tā neieskaitīja studējošā kredītu, uzzināja, ka studiju programmai ir beigusies akreditācija.

Toreiz RSU šajā situācijā vainoja AIKA – universitātes pārstāve Tīna Sidoroviča skaidroja, ka akreditācija ir procesā un potenciāli gala vērtējums varētu tikt pieņemts 27. maijā – AIKA Studiju kvalitātes komisijas sēdē.

Tāpat Sidoroviča informēja, ka RSU studiju virziena "Veselības aprūpe" akreditācijas iesniegumu lēmuma pieņemšanai par studiju virziena akreditāciju AIKA iesniegusi šā gada 11. aprīlī. Viņa neuzskata, ka RSU būtu to darījusi pārāk vēlu.

Pirmdien, 27. maijā RSU skaidro, ka Prof. dr. oec. Tatjanas Volkovas vadītās Studiju kvalitātes komisijas pieņemtais lēmums par RSU studiju virziena "Veselības aprūpe" akreditāciju stāsies spēkā otrdien, 28. maijā.

Studiju virziena vadītāja pienākumu izpildītājs, RSU Medicīnas fakultātes prodekāns asoc. prof. Ingus Skadiņš atzīmēja, ka studiju virziena akreditācija nodrošina, ka RSU arī turpmāk var izsniegt ne tikai Latvijā, bet Eiropā atzītus diplomus visās 25 studiju virzienā ietilpstošajās studiju programmās.

Akreditācijas procesā studiju programmas izvērtēja arī nozares eksperti – Latvijas Ārstu biedrības (LĀB), Latvijas Ārstniecības Personu Profesionālo Organizāciju Savienības (LĀPPOS), Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) un Veselības ministrijas (VM) pārstāvji, kuri arī sniedza savus atzinumus un vērtīgas rekomendācijas.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!