Foto: LETA

Disciplinārlietu, kas šā gada janvārī tika sākta pret Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretāri Ilondu Stepanovu, izmeklēs vēl mēnesi, pirmdien vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).

"Tas ir scenārijs ar ļoti mazu varbūtību," raidījumā "Šodienas jautājums" uz jautājumu, vai neuzskata, ka šī disciplinārlieta beigsies "ar neko" atbildēja satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P).

"Tā ir ļoti apjomīga lieta," teica ministrs.

LTV iepriekš vēstīja, ka pret Stepanovu sāktās disciplinārlietas izmeklēšanai bija jābeidzas šodien, taču termiņš pagarināts vēl par mēnesi.

Jau rakstīts, ka Briškens rosināja disciplinārlietu par iespējamiem pārkāpumiem SM amatpersonas darbā.

Stepanova portālam "Delfi" iepriekš apstiprināja, ka pret viņu ir ierosināta disciplinārlieta, kā arī to, ka šī lieta saistīta ar "Rail Baltica" ieviešanu.

Viņa arī norādīja, ka ir atstādināta no amata pienākumu izpildes.

Stepanova no plašākiem komentāriem atturējās, taču piebilda, ka Briškena pretenzijas esot saistītas ar "projekta uzraudzību".

Viņa SM valsts sekretāres amatu ieņēma no 2020. gada.

Disciplinārlietas ietvaros tiks izmeklēta iespējama SM amatpersonas amata pienākumu nepildīšana un pilnvaru pārsniegšana, nodarot būtisku mantisku zaudējumu vai kaitējumu valsts interesēm, iepriekš vēstīja SM.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!