Latvijas Pirmās Partijas līderis, satiksmes ministrs Ainārs Šlesers publiski paziņoja, ka Aigara Kalvīša (Tautas Partija) valdība varētu iztikt arī bez “Jaunā Laika” (JL) atbalsta, pārmetot JL politisko tirgošanos par amatiem. JL šos pārmetumus noraida un Šlesera izteikumus vērtē kā “drusku histērisku runāšanu”. Kalvītis neuzskata, ka šāda “laipnību apmaiņa” var radīt būtiskas problēmas, un vērtē to kā kārtējo nevajadzīgo strīdu.
Šlesers intervijā “Neatkarīgajai Rīta avīzei” paudis, ka “gan zaļie zemnieki, gan LPP sevi ir pierādījušas kā konstruktīvas partijas, un, ņemot vērā to, ka JL Saeimas frakcijas vadītājs Kārlis Šadurskis bija izteicies, ka nekas jau nenotiks, ja LPP atstātu valdību, es to pašu varu pateikt par JL – nekas jau nenotiks, ja JL nebūs šajā valdībā. Ja JL mēģinās destruktīvi rīkoties, cenšoties Dzintara Jaundžeikara vietā Tautsaimniecības komisijas vadībā iecelt kādu savu pārstāvi, tad jāatgādina, ka uz šo amatu tiesības ir mums, jo mēs nepretendējam uz kādu JL sektora amatu, par ko viņi ir politiski atbildīgi. Ja viņi gribēs palielināt savu ietekmi, tas viennozīmīgi novedīs līdz krīzei valdībā”.

Šlesers intervijā norāda, ka LPP neatdos Tautsaimniecības komisijas vadību. “Uzskatām, ka šo komisiju esam vadījuši profesionāli. Tāpat arī Saeimas sekretāra amats, kuru šobrīd ieņem Jānis Šmits. Domāju, ka pilnīgi nepamatoti būtu diskutēt par kaut kādām rotācijām, jo katrai partijai ir tiesības viena kandidāta vietā izvirzīt citu,” intervijā laikrakstam sacīja Šlesers.

Šadurskis portālam “Delfi” sacīja, ka šādi Šlesera izteikumi vērtējami “mazākais kā nenopietni, jo tie neliecina par situācijas konstruktīvu analīzi”. “Drīzāk tā ir drusku histēriska runāšanā – Šlesera kungs runā par jautājumiem, kas nav dienas kārtībā,” sacīja Šadurskis. Viņš uzsvēra, ka JL nesaista Saeimas amatus ar Jaundžeikara kļūšanu par iekšlietu ministru.

JL plāno uzklausīt Jaundžeikara viedokli par iekšlietu struktūru, viņa darbības prioritātēm un komandu, kas ar viņu strādās. “Taču gala lēmumu pieņems premjers, un mēs kā koalīcijas partneri respektēsim premjera viedokli,” sacīja Šadurskis.

Savukārt strīdu JL nolēmis neturpināt. “Ja Šlesers tik agresīvi dāļā sitienus pa labi un pa kreisi, lai viņš cīnās viens pats,” piebilda Šadurskis.

Premjers, kuram jau nācies samierināt sastrīdējušos Pirmo Partiju un “Jauno Laiku”, uzskata, ka šoreiz tas ir tikai nevajadzīgs strīds, kas nenozīmē problēmas valdībā, portālam “Delfi” sacīja premjera preses sekretārs Arno Pjaktins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!