Trešdien ārlietu ministrs Artis Pabriks, uzstājoties Draudzīgā aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzijas organizētajā svinīgajā pasākumā par godu Latvijas proklamēšanas 87.gadadienai, uzsvēra, ka ir svarīgi cienīt pašiem sevi, lai mūs cienītu citi.
Ministrs Latvijas valsti salīdzināja ar ugunskuru – lai tas degtu, tam jāpieliek pagalīte, nevis tā jārauš ārā. Viņš skolēnus aicināja būt aktīviem, nebaidīties izteikt savu viedokli un reizēm arī kļūdīties. Kļūdas norūda un pamāca, ministrs teica. Tajā pašā laikā Pabriks uzsvēra, ka ir svarīgi ieklausīties citos, informē Ārlietu ministrijas Preses centra un sabiedrisko attiecību departaments.

Ministrs skolēniem ieteica mācīties svešvalodas, ja viņi nākotnē vēlas strādāt ārpolitikas jomā un Eiropas Savienības institūcijās. Viņš arī norādīja, ka demokrātijai valstī jābalstās uz izglītotiem cilvēkiem, jo tā nenozīmē visatļautību, bet gan lielu atbildību. Artis Pabriks skolēniem teica, ka kritiku var izteikt tikai tad, ja pašiem ir labāks piedāvājums problēmas risināšanai.

Runas nobeigumā ārlietu ministrs jauniešus aicināja būt lepniem par savu valsti un vēlēja priecīgus svētkus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!