Spēcīga sala laikā bezpajumtniekiem vairs nebūs iespējas iet sildīties Rīgas domes (RD) telpās, ka tas bija iespējams iepriekš. Dome uzskata, ka Rātsnams nav piemērota vieta bezpajumtniekiem un tie, kas nāks sildīties tiks nogādāti uz patversmēm.
Bezpajumtnieki, kas nāks sildīties uz domi tiks nogādāti uz nakts patversmēm, portālu “Delfi” informēja RD Informācijas un sabiedrisko attiecību nodaļas projektu koordinators sabiedrisko attiecību jautājumos Dzintars Zaļūksnis.

Viņš skaidroja, ka Rīgas patversmēs kopsummā ir 505 gultas vietas, ko vajadzības gadījumā var palielināt līdz 520 vietām. Zaļūksnis gan skaidroja, ka ārkātras gadījumā dome varētu lemt par atļauju bezpajumtniekiem sildīties, tās telpās.

Bezpajumtniekiem tikšot izdalīti arī bukleti ar informāciju par vietām, kur iespējams pārlaist aukstās naktis.

Zaļūksnis skaidroja, ka iepriekš aukstais laiks bijusi ārkārtas situācija, tādēļ pieņemti operatīvi lēmumi un bezpajumtniekiem aukstajās naktīs ļauts uzturēties domes telpās, taču turpmāk, tas vairs nebūs iespējams.

Skaidrības joprojām nav arī ar to vai bezpajumtnieki var iet sildīties uz baznīcām. Zaļūksnins skaidroja, ka tas ir iespējams, taču norādīja, ka baznīcās arī neesot diez ko silti.

Brīvdienās sals var sasniegt mīnus 27 grādus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!