Ņemot vērā Saeimas pieņemtos grozījumus Administratīvo pārkāpumu kodeksā, Rīgas pašvaldība plāno piemērot bargākus sodus par administratīvajiem pārkāpumiem.
Līdzšinējo 50 latu vietā būs iespēja sodīt fiziskās personas ar naudas sodu līdz 250 latiem, bet juridiskās personas - līdz pat 1000 latiem, informēja Rīgas domes Administratīvās komisijas priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Kārlis Bružuks (JL).

"Līdz šim brīdim 50 latu naudas sods atsevišķās situācijās negodprātīgiem pilsoņiem bija kā dāvana, jo šī soda nomaksa bija gan izdevīgāka, gan arī mazāka, nekā izdevumi, lai nepieļautu administratīvo pārkāpumu. Spilgts piemērs - nenotīrītie jumti ziemā. Maksimālais sods bija 30 lati, bet patiesās jumta attīrīšanas izmaksas - lats par kvadrātmetru," sacīja Bružuks.

Viņš norādīja, ka nesakoptās un pamestās teritorijās sods bija līdz 50 latiem, bet izmaksas vidēji uz 1000 kvadrātmetriem teritorijas sakopšanai - līdz 100 latiem. Zemās soda sankcijas nebija mainītas kopš 1996.gada.

"Tādēļ vēlreiz gribu paust savu gandarījumu un ceru, ka Rīgas domes amatpersonas pēc iespējas tuvākā laikā izstrādās grozījumus saistošajos noteikumos, kur tiks iestrādātas arī jaunās soda sankcijas," sacīja komisijas pārstāvis.

Bružuks piebilda, ka nepieciešamības gadījumā Administratīvā komisija ir gatava pati sagatavot priekšlikumus un iesniegt Rīgas domē.

"Uzskatu, ka atsevišķas sabiedrības daļas attieksmi var izmainīt tikai ar stingrākām sankcijām, lai vairāk negribētos ignorēt un pārkāpt normas. Rezultātā ieguvēji būsim mēs visi, jo kurš gan negrib drošāku un sakoptāku Rīgu," akcentēja Bružuks."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!