No 18.augusta sestdienās pirms ikvakara LNT ziņu izlaiduma tiks demonstrēts sešu raidījumu cikls par korupciju ar nosaukumu “K-------A”. Raidījumu cikls tapis, balstoties uz informāciju, ko Latvijas iedzīvotāji sniedza, zvanot uz “Pretkorupcijas uzticības telefonu” 7282816.
Korupcija nav tikai Latvijas, bet starptautiska mēroga problēma, ar kuru cīnās it visur. Pasaules pieredze liecina, ka ar likumdošanas pasākumiem vien ir par maz – kamēr būs potenciālais kukuļdevējs, atradīsies arī potenciālais kukuļņēmējs. Ir nepieciešama iedzīvotāju tiesiskās apziņas celšana, tādēļ raidījumu mērķis ir ne tikai atgādināt to, ka korupcija ir nevēlama, bet arī dot redzējumu šīs problēmas risināšanā un uzsvērt skatītājiem, ka ikviens no mums var piedalīties tās apkarošanā. Raidījuma mērķis ir palīdzēt sabiedrībai apzināties savas tiesības un kļūt aktīvākai cīņā pret korupciju.

Raidījuma cikla “K-------A” veidotāju komandā ir sabiedrībā zināmi un populāri televīzijas žurnālisti – Alda Kalvāne, Kristīne Leščinska un Vairis Stašāns, bet producente ir Laura Minskere, sabiedrisko attiecību aģentūras “Mediju tilts” direktore.

Šī raidījumu cikla izveidošanu finansē ES “Phare” Korupcijas novēršanas likumdošanas, izglītošanas un sabiedrības informēšanas programma.

Raidījumu cikls “K-------A” būs skatāms LNT kanālā sestdienās plkst.19.50.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!