Gandrīz divas trešdaļas Latvijas iedzīvotāju vecumā no 15 līdz 74 gadiem šogad Jāņus un Līgo svētkus plāno pavadīt kādā individuālā pasākumā kopā ar draugiem un atzīst, ka Jāņi un Līgo svētki ir nozīmīgs pasākums, liecina "TNS Latvia" šā gada maija beigās veiktā aptauja.
Lielākā daļa (70%) iedzīvotāju atzinuši, ka Jāņi un Līgo svētki viņiem ir ļoti nozīmīgi un viņi tos vienmēr vai gandrīz vienmēr svin. Savukārt tikai 4 % iedzīvotāju šie svētki nepavisam nav nozīmīgi un viņos tos nesvin, noskaidrots aptaujā.

Biežāk vasaras saulgriežu svētkus par ļoti nozīmīgiem atzinuši latvieši, iedzīvotāji vecumā no 25-44 gadiem, ka arī lauku iedzīvotāji. Savukārt to, ka šos svētkus vispār nesvin, biežāk atzinuši vecākās paaudzes pārstāvji (55-74 gadi), pensijā esošie cilvēki un cittautieši.

Lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju vecumā no 15 līdz 74 gadiem šogad vasaras saulgriežu svētkus plāno pavadīt lielākos vai mazākos saviesīgos pasākumos. Visbiežāk Latvijas iedzīvotāji atzinuši, ka Jāņus un Līgo plāno pavadīt kādā individuālā pasākumā kopā ar draugiem (64%).

Arī nākamais biežāk minētais šo svētku pavadīšanas veids ir saistīts ar kopā būšanu – desmitā daļa iedzīvotāju šos Jāņus un Līgo plāno pavadīt kādā sabiedriskā pasākumā vai koncertā (10 %).

Mediju, tirgus un sociālo pētījumu aģentūra "TNS Latvia" pētījumu veica laikā no 2007.gada 23. līdz 29. maijam, regulārās "OMNIbusa" aptaujas ietvaros aptaujājot 516 Latvijas iedzīvotāju vecumā no 15 līdz 74 gadiem.

Izlase ir reprezentatīva visam Latvijas iedzīvotāju ģenerālajam kopumam vecuma grupā 15-74 gadi (1,8 miljoniem cilvēku).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!