Otrdien izdevniecība “Žurnāls Santa” sāk savas 10 gadu jubilejas akciju “Sievietes laiks”. Akcijas gaitā ar ekspertu palīdzību tiks izraudzīta viena sabiedriskos procesus būtiski ietekmējusi Latvijas sieviete. Rosinot domu apmaiņu par sievieti Latvijā, par viņas vietu un lomu Latvijas politikā, uzņēmējdarbībā, ğimenē un citās valstij būtiskās nodarbēs, izdevniecība “Žurnāls Santa” piesaka jaunu akciju. Tās mērķis – pievērst sabiedrības uzmanību nozarēm, kurās strādā sievietes un pateikt viņām paldies par paveikto, visai sabiedrībai nozīmīgo, un iedvesmot turpmākajam.
Sadarbībā ar pazīstamo rotu mākslinieku Valdi Štrālu ir tapusi savdabīga Santas atzinības zīme – unikālu rotu kolekcija “Stihijas”. Šogad izdevniecība “Žurnāls Santa” vēlas pasniegt rotu komplektu “Uguns” vienai ar ekspertu palīdzību izvēlētai sievietei, kas ar savu darbu ir daudz devusi Latvijas sabiedrībai un, pats galvenais, turpinās to darīt arī turpmāk. Rotu pasniegšana būtu kā atzinība un avanss reizē. Balvas ieguvēja tiks noskaidrota līdz decembra sākumam.

“Tāpat kā visā pasaulē mūsu žurnālu lielākā auditorijas daļa ir sievietes. Līdzās sievišķīgām tēmām mūsu žurnālos vienmēr ir bijuši materiāli, kuri vairojuši sievietes lepnumu un pašapziņu. Bez liekas lielības varu teikt, ka desmit gados esam ietekmējuši Latvijas sievietes pasaules uzskatus. Kad pirms desmit gadiem, tikko beigusi Universitāti, pieķēros domai veidot savu žurnālu, pat iedomāties nevarēju, ka pēc desmit gadiem mēs būsim lielākā nacionālā izdevniecība valstī. Bet es uzdrīkstējos nenobīties, lai arī daudzi pieredzējušāki žurnālisti uz jauno skuķēnu skatījās ļoti skeptiski. Tāpēc es gribētu, lai balva "Uguns" būtu kā pamudinājums visām, kuras vēl baidās sava spēka,” saka Santa Anča, izdevniecības “Žurnāls Santa” galvenā redaktore.

Lai izvērtētu, kura sieviete saņems Santas atzinības zīmi, tiek veidota neatkarīgo ekspertu komisija, kurā piedalās sabiedrībā atzītas personības. Viņu vidū ir Lietišķo sieviešu kluba prezidente Anita Mertena, raidījuma “Tādi esam” vadītājs Ilmārs Latkovskis, Latvijas Kultūras akadēmijas rektors Pēteris Laķis un citi.

Izdevniecība “Žurnāls Santa” ir lielākais žurnālu izdevējs valstī, kas laiž klajā septiņus mēneša un nedēļas žurnālus ar lielāko kopīgo tirāžu un aptverto auditoriju. Tie ir “Santa”, “Mans mazais”, “Klubs”, “Ieva”, “Privātā dzīve”, “DEKO” un “S”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!