Rīgas domes Audita un revīzijas pārvaldes veiktajā revīzijā par SIA "Rīgas Satiksme" finansiāli saimniecisko darbību nav konstatēti rupji pārkāpumi, tomēr fiksēti trūkumi grāmatvedības uzskaitē un sniegti priekšlikumi to novēršanai, informēja Rīgas domē.
Revīziju veikta par periodu no 2006. gada 1. janvāra līdz 2007. gada 28. februārim.

Revīzija veikta no šā gada 9. maija līdz 11. jūlijam un tajā konstatēts, ka SIA "Rīgas Satiksme" nav aktualizēti grāmatvedības organizācijas dokumenti, piemēram, kontu plāns, dokumentu apgrozības shēma, saistību kvalifikācijas kritēriji, grāmatvedības darbinieku amatu apraksti, nav noteikta vienota grāmatvedības politika visās Sabiedrības struktūrvienībās.

Konstatēti trūkumi grāmatvedības uzskaitē. Ne visos gadījumos inventarizācijas sarakstos uzrādīti nepieciešamie rekvizīti, piemēram, mērvienības. Ne visos gadījumos degvielas uzskaite veikta atbilstoši Sabiedrībā noteiktajai kārībai.

Norakstītajiem pamatlīdzekļiem netiek norādīta tālāka virzība, piemēram, utilizācija, pārdošana u.tml.. Tas norāda, ka nav pietiekama grāmatvedības kontrole.

Revīzijā konstatēts, ka ne visos gadījumos darbinieka personīgā konta kartītē norādīti visi rekvizīti. Ne visos gadījumos darbiniekiem ir nodrošināts Darba likumā noteiktais atpūtas un darba spēju atjaunošanas laiks – virsstundu skaits sanitārautomobīļu vadītājiem divu mēnešu periodā pārsniedz virsstundu skaita robežu, kas paredzēta 4 mēnešu periodā. Sabiedrības personu datu sistēma nav reģistrēta Datu valsts inspekcijā, kā to prasa Fizisko personu datu aizsardzības likums.

Saskaņā ar SIA "Rīgas Satiksme" vadības sniegto skaidrojumu, revīzijā konstatētās nepilnības grāmatvedības un personāla dokumentācijā saistītas ar reorganizācijas procesu, kas sākts 2005. gadā janvārī pēc tam, kad SIA "Rīgas autostāvvietas", SIA "Tramvaju un trolejbusu pārvalde", SIA "Rīgas domes autobāze" apvienotas ar SIA "Rīgas Satiksme". Grāmatvedības vienotās politikas ieviešanu plānots ieviest līdz 2007. gada beigām. Savukārt Darba likuma normu neievērošana attiecībā uz sanitārautomobīļu vadītāju atpūtas laiku, saistīta ar minēto darbinieku trūkumu.

Revīzijā konstatēto trūkumu novēršana tiks veikta saskaņā ar šā gada 9. augustā ar SIA "Rīgas Satiksme" valdes lēmumu apstiprināto pasākumu plānu. Pasākumu plānā ietverti 12 konkrēti pasākumi, kuru īstenošanas termiņš noteikts līdz šā gada beigām, bet vienā gadījumā līdz 2008. gada jūnijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!