Rīgas Būvinspekcija paredzējusi sodīt vakar sabrukušās ēkas demontāžas darbu atbildīgās amatpersonas - SIA "Laguta" būvdarbu vadītāju, būvuzraugu un autoruzraugu. Kā sacīja Rīgas Būvinspekcijas priekšnieks Ilmārs Leikums, šodien no plkst.14 līdz 17 šīs personas ir aicinātas ierasties būvinspekcijā paskaidrojumu sniegšanai.
Vakar, īsi pirms plkst.18, sabrukusi kādas nojaucamas mājas siena Maskavas un Turgeņeva ielas stūrī, paralizējot 7. un 9.maršruta tramvaju kustību.

Leikums informēja, ka šajā gadījumā var sodīt par būvniecības noteikumu pārkāpšanu pēc Administratīvo pārkāpumu kodeksa 152.panta 3.un 4.daļas - par būvniecības normatīvu un ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, kuru neievērošana var atstāt iespaidu uz būves konstrukciju drošību, nestspēju vai noturību un par uzbūvēto konstrukciju konservācijas vai norobežošanas neveikšanu, ja rezultātā tiek samazināta būves konstrukciju drošība, nestspēja vai noturība.

Sods par šādiem pārkāpumiem ir no brīdinājuma izteikšanas līdz 250 latus lielam naudas sodam. Iespējams, tiks ierosināts izskatīt minēto amatpersonu sertifikāta atbilstību, ko veic Latvijas Būvinženieru savienība.

Pēc Rīgas domes Īpašuma pārvaldes priekšnieka Oļega Burova teiktā, pašreiz saņemtā informācija liecinot, ka ēkas Maskavas ielā 16 nojaukšanas darbu veicēja - "Laguta" - nav vainojama ēkas sabrukšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!