Iekšlietu ministrs Ivars Godmanis, tiekoties ar Saeimas deputātiem Pieprasījumu komisijā, nevarēja apliecināt premjera Aigara Kalvīša paziņojumu, ka specdienestu darbinieku izveidotais noziedzīgais grupējums saistīts arī ar politiķiem, piektdien ziņo "Latvijas Avīze".
Uz Pieprasījumu komisijas sēdi pats premjers neieradās, bet Godmanis komisijai apliecināja, ka tiešām atklāta noziedzīga grupa, kurā darbojas esošie un bijušie specdienestu darbinieki.

Par politiķu sadarbību ar šo grupējumu ministrs sacījis – "nav noslēpums, ka šādos dienestos strādājošajiem sanāk iepazīties ar politiķiem, bet pagaidām nav informācijas, ka šīm pazīšanām būtu noziedzīgs saturs". "Šobrīd nav informācijas, ka kāds politiķis piesegtu kādu grupējumu," apliecinājis ministrs.

Jau ziņots, ka septembra beigās Kalvītis paziņoja, ka Latvijā darbojas nopietns organizētās noziedzības grupējums, ko veido bijušie un esošie valsts drošības iestāžu darbinieki, un varētu būt saistīts arī ar politiķiem.

Premjers informēja, ka šis noziedzīgais grupējums galvenokārt nodarbojas ar naudas izspiešanu, krāpšanu un citiem noziegumiem, kas saistīti ar narkotisko vielu apriti. Šādu informāciju Kalvītis saņēmis no tiesībsargājošo iestāžu vadītājiem. Premjers pauda satraukumu, ka šādā noziedzīgā grupējumā iesaistīti pat esošie Saeimas un Valsts prezidenta Drošības dienesta darbinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!