Naktī no 20. uz 21. oktobri, pēc strīda ar pasaules čempionu svarcelšanā Saeimas deputātu Viktoru Ščerbatihu (ZZS) divi vīrieši esot bijuši spiesti lūgt medicīnisko palīdzību, svētdien ziņo Latvijas Televīzija.
Kautiņa laikā trīs cilvēki smagi cietuši. Savukārt divi vērsušies ar iesniegumu policijā.

Deputāts televīzijai teica, ka ir aizstāvējis uzņēmēja Gunta Piteronoka godu. Konfliktā iesaistītie cilvēki deputātam mēģinājuši iegalvot, ka Piteronoks "ir cūka", taču viņš esot apgalvojis, ka Piteronoks esot "cienījams biznesmenis".

Ščerbatihs gan apgalvoja, ka kautiņš nav noticis, bet notikusi neliela grūstīšanās.

Kā informēja deputāta palīgs Uģis Mālnieks, sestdien Ščerbatihs Rēzeknē tikās ar uzņēmējiem, lai apspriestu turpmāko sadarbību. Viņš ticies arī ar Piteronoku, kas līdz šim bija atbalstījis svarcelšanu. "Es pats sportošu vēl pāris gadus un tāpēc domāju par to, kas svarcelšanā paliks aiz manis. Man ir ieceres kā attīstīt svarcelšanu un sportošanu jauniešu vidū un tāpēc braucu pie atbalstītājiem, lai runātu un domātu par turpmāko sadarbību," norāda politiķis.

Viņš atzina, ka pasēdēšana klubā nesanāca, jo to izjauca kautiņš. "Pats esmu ļoti miermīlīgs cilvēks un redzot, ka cilvēki pamatīgi sit viens otru, centos kaušļus izšķirt. Sākumā tas pat izdevās...," teica Ščerbatihs.

Politiķis norādīja, ka viņš kā cilvēks no malas īsti neesot sapratis, kas tur notiek un tāpēc pašlaik no notikušā norobežojas. "Ja vien es nebūtu populārs sportists un Saeimas deputāts, tad diez vai žurnālistiem vai citiem būtu kaut kāda interese par pilsoni Viktoru Ščerbatihu, kas nejauši kļuva par kautiņa aculiecinieku un šķirot kaušļus kaut ko centās darīt lietas labā," piebilda deputāts.

Policija uzsākusi kriminālprocesu par huligānismu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!