Ekonomikas ministrija (EM) ir noslēgusi sadarbības līgumu ar Rīgas domi un SIA "Rīgas Pilsētbūvnieks" par Rīgas mikrorajonā "Dreiliņi-2" īstenotā pirmsskolas izglītības iestādes būvprojekta atkārtotu izmantošanu. Tas ļaus jebkurai ieinteresētai pašvaldībai bez maksas izmantot šo projektu bērnudārzu celtniecībai, informēja EM Sabiedrisko attiecību nodaļā.
Pašvaldībai, kas izmantos šo projektu būvniecībai savā administratīvajā teritorijā, no pašvaldību budžeta finansēs tikai projekta piesaisti konkrētai teritorijai.

Minētais būvprojekts ir paredzēts 120 bērniem. Ēkai ir divi stāvi, ar apbūves laukumu 1246,8 kvadrātmetri un ēkas kopējo platību 2172,4 kvadrātmetri. Projekts ir funkcionāli kompakts, apmierinot pašvaldību pamatprasības pirmsskolas izglītības iestāžu celtniecībai. Projektā izmantotie risinājumi ir piemēroti nelielām apbūves teritorijām - apbūvei nepieciešamā minimālā teritorija ir 0,6 hektāri.

Nodrošinot pašvaldībām iespēju saņemt bezmaksas būvprojektu, Ekonomikas ministrija cer sekmēt jaunu pirmsskolas izglītības iestāžu būvniecību Latvijā. Šāda iespēja pašvaldībām ļaus ietaupīt finanšu līdzekļus un laiku būvprojekta izstrādei.

Detalizētāka informācija par būvprojektu ir pieejama, sazinoties ar Ekonomikas ministrijas Valsts un privātās partnerības nodaļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!