Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze pirmajā oficiālajā ārvalstu vizītē apmeklēs Lietuvu. Viņš kaimiņvalsti apmeklēs no piektdienas līdz svētdienai, portālu "Delfi" informēja Saeimas Preses dienests.
Sākot plānot savas kā parlamenta vadītāja oficiālās vizītes, Saeimas priekšsēdētājs vispirms vēlējies doties pie Latvijas kaimiņiem - uz Lietuvu un Igauniju. "Esmu pilnīgi pārliecināts - mūsu valstu spēks pirmām kārtām ir un būs Baltijas valstu kopīgā sadarbībā. Ņemot vērā gan mūsu valstu vēsturiskās, gan kultūras un ekonomiskās saiknes, Latvijas un Lietuvas pozīcijai globālajā politikā būs daudz nozīmīgāka loma, ja tā būs kopēja, nevis, ja visu darīsim tikai katrs saviem spēkiem," norāda Daudze.

Piektdien Saeimas priekšsēdētājam paredzēta tikšanās ar Lietuvas Republikas prezidentu Valdu Adamku, Lietuvas Republikas parlamenta (Seima) priekšsēdētāju Viktoru Muntianu un Lietuvas Republikas Ministru prezidentu Ģediminu Kirkilu.

Sestdien Daudze piedalīsies memoriāla, kas veltīts 13.janvāra notikumiem, atklāšanas ceremonijā Viļņā. Savukārt svētdien Saeimas priekšsēdētājs teiks uzrunu Seima svinīgajā sēdē, kas veltīta Brīvības aizstāvju dienas atcerei. Pēc svinīgās sēdes Saeimas priekšsēdētājs kopā ar Lietuvas Seima priekšsēdētāju un Polijas Sejma priekšsēdētāju piedalīsies svinīgajā karoga pacelšanas ceremonijā.

Vizītes noslēgumā Latvijas delegācijas pārstāvji piedalīsies 13.janvāra brīvības cīņu upuru piemiņas pasākumā Antakalnio kapos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!