Valdība otrdien apstiprināja līdzšinējo Tieslietu ministrijas valsts sekretāru Mārtiņu Bičevski Finanšu ministrijas valsts sekretāra amatā. Jaunos amata pienākumus viņš sāks pildīt no pirmdienas.

Finanšu ministrs Atis Slakteris (TP), informēdams pārējos ministrus, atsaucās uz Bičevska plašo izglītību un līdzšinējā darbā iegūtajām zināšanām, kā arī daudzpusīgu darba pieredzi valsts sektorā.

 "Laikā, kad Mārtiņš Bičevskis pieņēma izaicinājumu kļūt par Tieslietu ministrijas (TM) valsts sekretāru, Latvijas tieslietu sfēra atradās uz lielu pārmaiņu sliekšņa. Šodien, atskatoties uz četros gados paveikto, mēs redzam, ka Bičevska kungs ir spējis veiksmīgi virzīt tieslietu sistēmas attīstību, ieviešot virkni uzlabojumu. Šobrīd visnotaļ līdzīgā situācijā ir finanšu joma, tādēļ viens no galvenajiem kritērijiem jaunā valsts sekretāra atlasē bija kandidāta spēja nākt klajā ar inovatīviem risinājumiem, piedāvāt savu redzējumu. Svarīgs faktors bija arī pašu kandidātu vēlme uzņemties tik atbildīgu amatu," informē Slakteris.

Ministrs norāda, ka Bičevskis kā atbilstošākais kandidāts FM valsts sekretāra amatam izvēlēts no vairāku kandidātu loka: "Tika vērtēti kandidāti gan no valsts sektora, gan ārpus tā, tika apskatīta arī iespēja paaugstināt kādu no šī brīža Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietniekiem. Konsultāciju gaitā ar padomniekiem un nozares ekspertiem, izvērtējot kandidātu līdzšinējā darba rezultātus, tika pieņemts lēmums par Finanšu ministrijas valsts sekretāru virzīt Mārtiņu Bičevski."

Arī pats Bičevskis apliecināja valdībai gatavību sākt darbu.

Bičevskis TM valsts sekretāra amatā tika iecelts 2004. gada martā, pirms tam bijis valsts sekretāra vietnieks Iekšlietu ministrijā. Augstāko izglītību Bičevskis ieguvis Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē.

Jau vēstīts, ka līdzšinējā FM valsts sekretāre Irēna Krūmane aprīlī kļuva par Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!