Latvijas un Krievijas prezidentu tikšanos organizē krievu miljardieris Pjotrs Avens, kurš par iespējamo augstāko amatpersonu tikšanos runājis gan ar Latvijas prezidentu Valdi Zatleru, gan ar Krievijas eksprezidentu, pašreizējo premjeru Vladimiru Purinu, svētdien ziņoja TV3 raidījums "Nekā personīga".
Krievijas "Alfa-banka" prezidents Avens, kurš apmeklējis Baltijas jūras valstu līderu sanāksmē, kas šonedēļ notika Rīgā, raidījumam atzinis, ka Latvijai un Krievijai "ir pozitīva attiecību dinamika un tāpēc var cerēt uz to, ka Latvijas prezidenta tikšanās notiks vai ar Putinu, vai ar Krievijas prezidentu Dmitriju Anatoljeviču Medvedevu."


Avens ar Zatleru par abu valstu prezidentu tikšanos runājis krievu mākslas izstādē. "Manuprāt tiešām tikšanās augstākajā līmenī ir ļoti vajadzīga. Es teicu Putinam, ka Zatlers, kā man šķiet, gribētu ar viņu tikties..Tas arī viss," skaidroja uzņēmējs.

Avenam arī pašam ir interese par Latviju, viņš TV3 raidījumam atzinis, ka vēlas Latvijā iegādāties banku un, iespējams, arī televīzijas kanālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!