Saistībā ar nepieciešamību ekonomēt līdzekļus pilsētas robežzīmju "Rīga" labiekārtošana atlikta uz nenoteiktu laiku, informēja Rīgas domes Kultūras departamenta preses sekretāre Annija Senakola.
Kā pastāstīja Senakola, tad nākamā gada departamenta budžetā nav paredzēti līdzekļi zīmju labiekārtošanai, "šis jautājums ir atlikts uz nezināmu laika periodu", uzsvēra Senakola.

Zeme zem Rīgas pilsētas robežzīmēm "Rīga" pieder arī privātīpašniekiem, iepriekš informēja Rīgas domes Īpašuma departamenta preses sekretāre Liene Pētersone.

Kā pastāstīja Pētersone, robežzīmes K.Ulmaņa gatvē atrodas Babītes pagasta teritorijā, bet Brīvības gatvē - Garkalnes pagasta teritorijā.

Robežzīme "Rīga" Ziepniekkalna ielā ir Rīgas teritorijā, puse no zemes pieder pašvaldībai, bet otra - privātīpašniekam. Savukārt Maskavas ielā burti atrodas uz zemes, no kuras puse atrodas pašvaldības teritorijā.

No jauna izvietojamo robežzīmi Vienības gatvē plāno izvietot uz pašvaldības zemes.

Kā ziņots, Rīgas domes Kultūras, mākslas un reliģijas lietu komitejas deputāti marta sākumā apturēja iepriekš konceptuāli atbalstīto jautājumu par pilsētas robežzīmju "Rīga" labiekārtošanu un karogu mastu nomaiņu.

Komiteja uzdeva Kultūras departamentam steidzamības kārtā sagatavot detalizētu veicamo darbu grafiku pa posmiem šo objektu sakārtošanai, kā arī iesniegt neatkarīgu ekspertu atzinumus par paredzamām darbu izmaksām.

Departamentam sadarbībā ar Īpašuma departamenta Zemju pārvaldi jānoskaidro jautājums par konkrētajiem īpašumiem, uz kuriem izvietoti burti "Rīga", un to piederība.

Kā iepriekš norādīja pilsētas noformēšanas koordinators Guntars Kambars, šis gads ir sevišķi bagāts ar nacionālas un starptautiskas nozīmes kultūras festivāliem un pasākumiem Rīgā, piemēram, šogad notiks Latvijas Republikas proklamēšanas 90.gadadienas svinības un XXIV Vispārējie latviešu Dziesmu un XIV Deju svētki.

Kambars uzsvēra, ka nepieciešams sakārtot un labiekārtot pilsētvides objektus, kas pirmie liecina par Rīgas gatavību svinībām un viesu uzņemšanai, - jāakcentē pilsētas "vārti" - robežzīmes "Rīga". Nepieciešama karogu mastu nomaiņa, apgaismojuma nodrošināšana gan vides objektiem "Rīga", gan mastiem, vides sakārtošana un uzturēšana.

Labiekārtot paredzēts robežzīmi "Rīga" Kārļa Ulmaņa gatvē, Brīvības gatvē, Ziepniekkalna ielā un Maskavas ielā. Kultūras departaments uzskata, ka nepieciešams izveidot pilsētas robežzīmi "Rīga" arī Vienības gatvē.

Jaunas robežzīmes "Rīga" izgatavošana un vietas sagatavošana izmaksātu 156 305 latus, bet četru esošo robežzīmju noformēšana un vietu labiekārtošana izmaksātu 182 293 latus. Kopumā darbiem nepieciešami 338 598 lati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!