"Ja mēs redzēsim, kas šis budžets nepildās, tad arī 2009. gadā spersim tādus pašus soļus, " šādu rīcības variantu gadījumā, ja nākamajā gadā ienākumi neatbildīs pašreiz Saeimas iesniegtā budžeta projektā paredzētajiem ienākumiem attiecībā pret 2010. gada budžetu prognozē premjers Ivars Godmanis (LPP/LC).

Premjers gan apšaubīja Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimševiča prognozi, ka budžeta deficīts nākamajā gadā varētu pieaugt līdz pat 4%. Jau trešdien Godmanis tiksies ar Rimševiču, un premjers izteica cerību, ka redzēs "izvērstus datus", kas pamato Latvijas Bankas prognozi.

Tomēr vienlaikus premjers akcentēja, ka budžets ir sagatavots atbilstoši esošajai ekonomiskajai situācijai. "Mēs neko superoptimistisku neesam pateikuši," uzsver premjers, piemetinot, ka vairāki ekonomikas rādītāji, piemēram, eksporta apjomi nav iepriecinoši.

Valdība daudzkārt apspriesto un asus iebildumus izraisījušo budžeta projektu otrdien nodeva Saeimā. Arodbiedrības gan norādījušas, ka valdība izpildījusi tikai dažas no tās prasībām un turpmāk kompromiss tiks meklēts Saeimā. Valdība gan atbild, ka vairāk budžeta deficīts netiks palielināts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!