Celtniecības darbu ģenerāluzņēmējs AS "Dienvidu tilts" uzņemas pilnu atbildību par Dienvidu tilta pirmās kārtas celtniecību un aicina ikvienu sertificētu Latvijas vai ārvalstu ekspertu sniegt savu slēdzienu.
Būvnieki garantē pilnīgu paveikto darbu kvalitāti un izmantoto materiālu atbilstību projektam, teikts uzņēmuma paziņojumā.

Būvnieki norāda, ka šādas garantijas ļauj sniegt Rīgas Tehniskās universitātes profesora Aināra Paeglīša vadībā veiktā tilta slogošanas pārbaude, "kas apliecina, ka tilts ir drošs un gatavs nodošanai ekspluatācijā".

Lai stiprinātu ticību jaunuzceltajam tiltam un respektējot velmi iepazīties ar objektu, būvuzņēmēji aicina ikvienu sertificētu Latvijas vai ārvalstu ekspertu sniegt savu slēdzienu. Būvnieki gatavi iesniegt visu nepieciešamo projekta dokumentāciju, "jaunu ekspertu klātbūtne un viedoklis palīdzēs nest labās ziņas tālāk", teikts uzņēmuma paziņojuma.

Līdzšinējā izmēģinājumā tika apstiprināta pilnīga konstrukciju parametru (sprieguma un deformācijas) atbilstība projekta prasībām un starptautiski pieņemtajām normām līdzīga veida būvēm. Apstākļos, kuri atbilst iespējamiem maksimālajiem noslogojumiem (tie tika imitēti noslogojot tiltu ar 32 kravas mašīnām ar kopējo masu 1280 tonnas), ar mūsdienīgāko iekārtu palīdzību, tika veikti konstrukciju sprieguma un deformācijas mērījumi. Balstoties uz veikto pētījumu rezultātiem, tika izsniegts atzinums par konstrukciju atbilstību visām izvirzītajām prasībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!