Nākamā gada martā latviešu valodā sāks iznākt pasaulē plaši pazīstamais sieviešu auditorijai adresētais žurnāls "Cosmopolitan". Latvija kļūs par 44.pasaules valsti, kurā iznāk "Cosmopolitan". Žurnāla izdevējs Latvijā būs Latvijas un Lietuvas kopuzņēmums SIA "I&L Publishing", kuru izveidojušas Latvijas SIA "Izdevniecība Lilita" un Lietuvas izdevniecība UAB "Ieva".
Šis būs pirmais pieaugušo auditorijai adresēts pasaulē pazīstams žurnāls, kurš iznāks latviešu valodā. Kā informēja "I&L Publishing", Latvija preču zīmes "Cosmopolitan" īpašnieka - ASV kompānijas "Hearst Corporation" interešu lokā nonākusi, pateicoties žurnāla panākumiem Lietuvā.

Patlaban "Cosmopolitan" tiek izdots 43 valstīs un ir vislabāk pārdotais jaunu sieviešu žurnāls pasaulē. Kompānija "Hearst Corporation" pēdējos gados nopietni pievērsusies "Cosmopolitan" ietekmes paplašināšanai un strauji attīstot savu darbību ārpus ASV.

"Cosmopolitan" mērķa auditorija ir jaunas, par sevi pārliecinātas sievietes vecumā no 18 līdz 35 gadiem. Kā norāda izdevēji, žurnālā apkopoti visdažādākie šai mērķa grupai aktuāli, pozitīvu skatījumu sniedzoši materiāli. Līdz šim "Cosmopolitan" Latvijā bija pārstāvēts ar Krievijas, Vācijas, ASV un Lielbritānijas izdevumiem. "Cosmopolitan" Latvijas izdevuma pirmo numuru metiens plānots 20 000 eksemplāru.

"Izdevniecība Lilita" Latvijā izdod žurnālus "Lilit", "Latvijas Architektūra", "Copes Lietas" un "Patron". Savukārt izdevniecība "Ieva" Lietuvā ir žurnālu "Cosmopolitan" un "Ieva&Harper's Bazaar" izdevējs.

Šodien plkst.11 viesnīcā "Radisson SAS" notika prezentācija, kuras laikā "I&L Publishing" un "Hearst International" pārstāvji oficiāli paziņoja par savu nodomu izdot "Cosmopolitan" latviešu valodā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!