Valdība otrdien apstiprināja Latvijas un Baltkrievijas valsts robežas demarkācijas dokumentus - valsts robežas karti, valsts robežas aprakstu, robežzīmju protokolu, robežzīmju koordinātu katalogu un noslēguma protokolu.
Latvijas Ministru prezidents Ivars Godmanis un Baltkrievijas Republikas premjerministrs Sergejs Sidorskis Minskā, Baltkrievijā, trešdien apmainīsies ar notām, kas apliecinās, ka abu valstu valdības ir apstiprinājušas demarkācijas dokumentus un uzskata, ka demarkācijas dokumenti stājas likumīgā spēkā, portālu "Delfi" informēja Latvijas Ārlietu ministrijas Preses centrā.

Latvijas - Baltkrievijas valsts robežas demarkācijas Noslēguma protokols tika parakstīts 2008.gada 6.novembrī Rīgā un līdz ar to juridiski tika pabeigts Latvijas un Baltkrievijas valsts robežas noteikšanas process.

Baltkrievijas puse jau ir informējusi Latvijas Republiku par demarkācijas dokumentu apstiprināšanu Baltkrievijas Republikas valdībā.

Saskaņā ar 1994.gada 21.februārī parakstītā Līguma par valsts robežas noteikšanu starp Latvijas Republiku un Baltkrievijas Republiku nosacījumiem demarkācijas dokumenti stāsies spēkā no dienas, kad Latvijas Republika un Baltkrievijas Republika būs apmainījušās ar notām, kas apliecina, ka izpildītas visas procedūras, kas nepieciešamas, lai demarkācijas nobeiguma dokumenti stātos spēkā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!